Nu är det snart klart med cykeln

Nu har jag äntligen fått TCM's förslag på uppgradering av min nya cykel - ser riktigt bra ut.
Nu är det bara att gå här hemma och vänta och längta och hoppas att tyskarna på CUBE rappar på med leveransen till TCM!


Så här glad är jag nu:
glad som marmelad

Jon fick provat Andreas cykel i förrgår och är helsåld, han lär slå till ganska snart. Kanonbra för då blir vi fler cyklister. Tyvärr verkar det vara ganska ont om mountainbikeåkare i våra trakter.

Andreas lastar på uppför


/Y

Vinnare Viken Marathon

Gisela stod som klar segrare i gårdagens tävling. Hon passerade målsnöret på tiden 3:54:00. GRATTIS GICKA! Bra kämpat!

Dagens pass

Efter att ha "langat" vatten och bananer tidigare idag så gick det ju bara inte att själv sjunka ner i soffan.
Fick ett ryck och tänkte att jag bara måste trampa runt lite, Yvonne skippade cykeln idag och tog bilen upp på berget, dock inte för att lata sig. Det blev en timmes löpning istället. Jag fick med andra ord forcera den jäkla motvinden över åkrarna själv. Väl uppe på berget var det som vanligt toppenfint. Tråkigt nog fick jag motvind hem också...
Känner att det klagas ganska mycket på motvind här. Lovar att försöka sluta med det, det härdar ju och det är ju bara bra!
//Nilsson
Andreas med sin CUBE

Mysig morgon/ Viken Marathon

Grått och blåsigt och regnet hänger i luften. Inne sprakar brasan och tvingar bort den råa känslan av en taskig nordostanvind. Finns inget bättre än värmen från kaminen!

Nåja, idag ska vi befinna oss på en viss plats vi en viss tidpunkt för att langa dryck och energi under premiärupplagan av "Viken Marathon". 42km med start och mål i södra Höganäs, banan går in över land över ett mycket platt landskap, upp på en stigning bakom Djuramossa - där förövrigt de gamla kanonerna står som skulle skydda oss mot tyskarna- därefter tillbaka ner mot kusten. Förhandstippad är ju givetvis Andreas kusin Gisela! Återkommer med mer info när resultatlistorna är klara.

Ska också svänga förbi "Solgården" för att låta Jon testa Andreas CUBE. Han verkar också ha fastnat för det här med terrängcykling :-)
//Y

Uppför och motvind

Så var denna arbetsveckan också till ända.
Vi har haft fint väder så det har blivit cyklat en hel del efter våra arbeten. Idag var det nästan 21 grader och en del sol när vi gav oss av. Lyckades "skrapa ihop" hela 415 höjdmeter på ca 40 km, och detta i platta skåne! Tur man bor vid foten av ett ganska hyggligt berg...
Yvonne satsade hårt i uppförsbackarna idag och jag måste säga att hon börjar bli farlig= jag måste börja smygträna eller liknande.

Ska träffa Syrran imorgon och diskutera träningsmetoder inför vinterhalvåret, hon är personlig tränare till yrket och borde kunna bidra med en hel del vettiga tankar och tips. Nåja det blir nog en trevlig kväll iaf med god mat och trevligt sällskap, ryktet säger viltgryta...

Dagens hjälmfrilla
Nu ska jag vila benen och hålla FREDAG.
//Nilsson

Mtb-fräknar

Tog en tur på berget i idag, vilket efterlämnade vissa spår...

En fin runda på 30 km efter jobb, mycket uppför. Härligt höstväder gjorde det hela ännu bättre. Förutom för fötterna som var stela och kalla. Varför är spd-skor så överdrivet ventilerade?? Får väl införskaffa skoäverdrag.
/Y&A

Långlopps-SM / Snapphaneturen

I morse satte vi oss i bilen och drog till Hässleholm - utan cyklar. Vi hade inte haft en tanke på att anmäla oss till loppet.  Väl på plats ångrade vi oss då det var kanonväder och banan verkade riktigt rolig. Nåja vi hade iallafall kamera med oss och fick några fina bilder. Många bra stilstudier att dra lärdom av under den kommande vintern!

Bild1: Starten Bild2: Emmy Thelberg Bild3: Magnus Darvell

Okänd cyklist Team Kalas Åsa Erlandsson
Bild4: Okänd cyklist Bild5: Team Kalas Bild6: Åsa Erlandsson


Som tur var träffade vi på en trevlig fotograf som hjälpte oss att hitta runt på banan. Bl.a. visade han oss en riktigt tuff uppförsbacke (bild 3 & 6) som sållade agnarna från vetet. Här var det många som klev av och gick upp. Därefter blev det i det närmaste grusvägsrally i hans splitternya BMW 7-serie för att hinna före täten till nästa ställe.
//Y&A

Kan ju inte sitta still

Tack vare vädret blev det inget cyklat idag - men jag trotsade gudarna och kutade en runda över berget.
//Y

I väntans tider...


Äntligen har jag bestämt mig för nästa års kompanjon på stigarna. Blir en CUBE Access Gtc wls.
Har lagt in en beställning och börjat fundera på vad som de ska byta ut till mig.
Efter att ha kört cykelvasan på min Scott kom jag överens med mig själv om att nu får det minsann bli en ny, lättare cykel. Har letat land och rike runt efter en schysst cykel som passar mig. Det visade sig inte vara det lättaste att hitta då jag måste ner på 14" i ramstorlek. Finns ingen som tar hem så små cyklar till Sverige / Norden. Det tillverkas heller inte många mountainbikes i den storleken överhuvudtaget, endast dammodeller och dessa är oftast inte så välutrustade. Valet föll tillslut på CUBE då jag gillar ramen. Nu återstår att se hur vi kan utrusta den för att få ner vikten!
Det verkar som att den kan vara leveransklar i november. Vill ju ha hem den fortast möjligt eftersom Andreas redan norpat en Reaction Gtc.
//Y

Röd lapp

Var och besiktigade en av våra bilar imorse kl: 08:18. Vem gör sånt en lördagsmorgon... Fick dessutom en rödlapp och ett välkommen åter!! Härlig start på dagen. För att göra saken ännu sämre så blåser det kuling och då är det definitivt inget kul att cykla där vi bor.
Kanske kan man ta hojarna på taket till Sibirien, där är alltid lä bland träden och roligt att trampa.
Sitter inne och tittar ut på ett stormigt hav - vackert

RSS 2.0