Typiskt

PGA diverse krångel imorse föll det sig så att jag inte körde min egen bil till jobb, den fick Y med sig av bara farten...
När jag sedan kom hem tänkte jag rulla ut på en träningsrunda eftersom att jag ändå skulle vara ensam hela kvällen. Haha, tjii fick jag. Var låg mina SPD-skor, självklart i min bil. Var annars...
-
Det är bara så typiskt mig, istället fick jag tvättat bilen jag hade lånat. Självklart ser det ut att vara aningen ogjort snart för mycket mörkare moln på horisonten än där är just nu är det sällan man ser. Känns lite som det är åska på g.
Bla bla bla osv...
Nu blir det gråväderstv, alltså Crime Night
//Nilsson

Bakslag

Hade planerat att ha en riktig njutareftermiddag efter jobb idag, allt var ju fixat - gräset klippt, maten planerad, två skinande rena cyklar att titta på osv. På väg till jobbet slog det ner som en blixt från klar himmel - jag kom på att vi har kvällsmöte... Fick sinne och muttrade fula ord en stund.
Har hunnit hem en kort sväng för en fika med Andreas, ska stick iväg igen om 10 min... suck...
//Y

Nya grannar

Gomorgon!
Igår gjorde vi ett ryck i trädgården plus tvätt och smörj av två cyklar så idag kan vi relaxa i sommarvärmen - gött :)
Vi har fått inneboendende i vår kastanj. Tycker kanske att dom är lite sena på att bygga i år? Himla gulligt ser det ut iallafall.
//Y

Som utlovat, en bild på bredsidan

Queen Mary II utanför Strandbaden just nu
-
Här har ni henne igen, kanske är det lite lättare att se hur hon ser ut såhär från sidan! Är nu på en kustresa med ett litet skutt bort till Hamburg ETA 23:30 imorgon. Inget kul med en sådan bjässe och så kort tid i sjön, blir inte mycket till vila för besättningen kan jag säga.
//Nilsson

Finbesök i sundet

I morse när fikat var påväg ner kom Cunard Lines fartyg Queen Mary II glidandes i morgonsolen. Hon var påväg för att ankra upp utanför helsingör och låta sprida lite US-dollars över den lilla staden 3.8 km väster om Helsingborg.

Cunard Lines Queen Mary utanför Helsingör
Queen Mary II utanför Helsingör med sundsbuss Pernille i förgrunden
-
Tyvärr ville strömmen i sundet att ni bara skulle få se henne framifrån, men QM2 är 345m låååång
och ett väldigt ståtligt bygge! Jag gör ett försök att ta en bild när hon går norröver igen...
//Nilsson

Kort vecka :)

Tror att det var rätt så bra att det blev en vilodag igår. Jag gick runt med en envis huvudvärk hela dagen, men nu känns det mycket bättre. Kollade tv4-vädret och det ser kanonlovande ut framöver! Kort arbetsvecka är det ju också :) Jippie! Nästa vecka lika så! Whoohoo!
//Y

Kaffeångest

Girot på tv
-
Detta blev en dag utan cykling för vår del. Desto mer cykel på tv dock! Efter frukostkaffet började vi med att kolla damernas räjs på Freecaster klockan 10:45, elvakaffet satt fint mitt i loppet. Därefter lunch och provianterande på bageriet. Inte långt senare var det dags för herrarna att åka och till det wienerbröd och en kanna kaffe. Direkt efter mtbtävlingarna satte Girot igång - aaah skönt att luta sig tillbaka och ja, varför inte en java till det också - det är ju så gott och mysigt!
Så nu sitter man här med en något orolig mage och en känsla av ångest, som ju en överdos av kaffe kan medföra...
Hm, kanske man kan lugna det hela med ett glas Rioja till maten...?
//Y

Utebliven långdistans, varför kämpa emot?

Smygfotade två cyklister igår, medvind cykelsällskap och en slurk ur flaskan. Svårtoppat!
-
Hade planerat denna dagen minutiöst för att allt skulle klaffa. Som alltid började det kluddas till redan igår, nåja tänkte jag not to worry...
-
Så gick vi då upp imorse, ovanligt slitna i benen båda två. Vi hade tänkt att sticka iväg tidigt för att klara av en distansträning. Det var både kallt och blåsigt (inte bra när det ska cyklas långt i skåne). Trallade in på molnet vid frukost för att kolla av exakt vilken tid sändningarna från Offenburg var tänkt att starta.
-
Såklart kom nästa ikullkastning där. Redan 10:45 alltså flera timmar tidigare än vad jag hade fått för mig.
Där löste sig ju alla problem av sig själv, haha!
Varken benen eller vinden tyckte att vi skulle distansträna idag, inte heller tävlingarna i Offenburg så varför kämpa emot?
Nu kör vi backträning på berget i eftermiddag som plåster på såren istället...
-
//Nilsson

Skitkul teknikträning

Djungeldimma
-
Härligt, hemma precis lagom till dagens Giroetapp. Var och körde teknikträning i Sibirien, riktigt roligt idag. Efter dom senaste dagarnas skyfall var det total koncentration som gällde, det är överfullt med rötter på dessa smala stigar och dom var glashala idag! Teknik är något som vi behöver träna båda två för att bli bättre och detta är precis rätt ställe att öva på att i hög fart ta hinder, kurvor och rötter rätt på stigar som ofta bara har en styrbredd mellan träden.

På väg
Cyklarna på taket och i väg till Ängelholm

Uppladdning på McDonalds
Lunchuppladdning på välkänd snabbmatskedjaMysiga stigar med många naturliga hinder
Vissa stigar var nästan helt igenvuxna, man fick sig några piskrapp rakt i ansiktet av trädgrenarna
Ofrivilligt men smakfullt utsmyckad framgaffel

Ibland lever vi verkligen la dolce vita! Idag är en sån dag :)
//Y&A


Det var ju faen...

... vad det blåser!
Funderar starkt på att byta hobby och börja kitesurfa istället. Här blåser ju alltid så in i ...!  
Kitesurfare på Öresund
Dagens utsikt från sovrumsfönstret : Stigges skorsten, kitesurfarsnubbe och Danmark
-
Ju ruggigare väder desto fler surfare samlas här. Sånna dagar när man själv helst stannar inne och mysfikar hela dan... Spelar ingen roll om det är sommar eller vinter, så länge det blåser kuling och isen inte har lagt sig - ja, då är dom här.
Kul cykling bedrivs inte i kuling. Jo, iofs åt ena håller blir det ju åka av :)
Återstår att se vad denna dagen erbjuder
//Y

Våldsamt goda kakor!

Marabou cookies
Varför inte förgylla fredagens after work-java med en sån häringa?  Äntligen en chocolate chip cookie värd namnet. Det var ju sanslöst gott - jädrar vad tjocka vi kommer bli. Det är ju taskigt av dom att ens tillverka sånt! Andreas förtjänar det iallafall för han har tränat nu på eftermiddagen...
//Y

Till helgen blir det mycket...


Påväg uppför som vanligt...

För er som har simultankapacitet och möjligheten att låta två program dela TV-skärmen kör Freecaster live från Offenburg på söndag.
Hemma hos oss lär det bli så eftersom att Girot går samtidigt. Vi har ju några svenska talanger på plats där nere som ska köra UCI WORLD CUP 2011 XCO -3 OFFENBURG GER. Länken tar er direkt till Freecasters livesändning! Om det inte är väder för att ut och bajka själv så blir det soffcykling x 2 för våran del!

Men nu ska vi först jobba av denna fredag,
Vi hörs
//Nilsson


Happy Friday!

//Y&A

Mitt i veckan

Har varit varmt idag, skönt väder för en MTBrunda tänkte vi! Men så kom jag på att det är mors dag på söndag och har man en mor som bor 100 mil bort blir det till att gratulera postvägen. Något som man tycker borde ta 5 min, tog istället en timme typ. Så tiden för att träna försvann med vinden kan man säga... Svängde in och köpte en kyckling istället :) Får väl ta igen det i helgen och cykla desto mer!


Här går Norwegian Sun om Crown of Scandinavia, som är på väg till Oslo typ varannan dag
-

Detta fartyg passerar just nu våra fönster, kryssningssäsongen är i full gång. På Öresund trängs kryssningsfartygen fulla med passagerare som av någon anledning tycker det är exotiskt att skeppas runt i ruskvädret här på våra breddgrader!
//Y

Problema

Har haft lite problem en tid med att min Garmin 500 hittar flera pulssensorer när jag tränar tillsammans med Andreas. Vet inte vad som hänt, men det är rätt störigt. Det har inte varit så tidigare, tror att det började efter jag gjort någon uppdatering. Har inte kommit på hur jag ska göra för att para ihop den med bara mitt pulsband igen.
I skrivandes stund är A nere i källaren och kör 4:or med rejält ökade watt - hör hur han pustar och stånkar där nere :) Efter maten är det tänkt att jag också ska ta en sväng på trainern.

Blev ett litet uppehåll i bloggandet här... Har hunnit äta och träna. Jag kände inte längre för att gå ner i en mörk källare utan tog med hojen ut i friska luften istället. Det var riktigt gött - speciellt nu när jag är hemma i stugvärmen igen!
//Y

Lite från ovan

Sitter och bläddrar i en fin bok som jag fick i dag. Vackra flygfoton över Kullabygden, det är alltid kul att se världen från ovan.
Kullaberg i bakgrunden och i den första viken bor vi :)
-
Vilodag idag och det känns rätt skönt, jag blev riktigt trött i benen igår. Kollar lite på dagens etapp av Girot och återigen undrar jag varför varenda cyklist har minst ett halsband dinglande runt halsen? Det måste ju vara jädrigt störande, skulle iaf jag tycka - dessutom fult!
Vissa har gått helt över styr och tillochmed klippt hål i tröjan...
//Y

Äntligen lite MTBcykling igen!

Idag var det en lätt match för Andreas att cykla med mig
-
Ja, det har ju mestadels blivit löpträning för min del en tid så det var riktigt kul att komma ut en sväng med CUBEN igen :)
Det blev, som för det mesta, en härlig tur på berget efter jobbet idag. Det är verkligen otroligt vackert i skogen nu, det är knappt man känner igen sig nu när det är så grönt och lummigt!
Ska erkänna att jag hade det lite tufft i stigningarna, brände rejält i både lår- och vadmusklerna. Fick aldrig riktigt upp pulsen, benen ville liksom inte mer. Borde kanske vilat idag också, men det är svårt att stå emot när vädret är perfekt och cyklen står och pockar på uppmärksamhet...
//Y

Medvind vs Motvind

Svaret vet alla, jag med men jag har det riktigt färskt i minnet! Stack iväg på en träningsrunda, ut till berget var det grym medvind. Det gick att köra precis hur fort som helst, fick hejda mig ibland. Man vet ju liksom vad som väntar när man haft medvind en längre sträcka!! Körde upp till fyren och väntade på Y eftersom att hon hade plånkan, satt och solade ganska länge innan hon dök upp med bilen. Åt lunch där uppe, Yvonne vilar benen av förklarliga skäl idag...
-
Hade ingen bildfantasi idag...
-
Skogen var som vanligt superhärlig, men sen. Jäklar vilket tryck det var i vinden, fick riktigt slita för att komma hem men lyckades iaf hålla farten runt skapliga 22-29 mot eländet. Motivationen var bra eftersom det vankades kaffe och Girogluttande vid hemkomst.
Trots 350 höjdmeter, 100 hundar på stigarna, sms:ande cyklister på grusvägen och en motvind med kulingstyrka som bet i under dom sista 8 kilometrarna klev jag över målsnöret (genom ytterdörren) med snittfarten 24.5 km/h efter 31 km. Riktigt bra tycker jag en dag som denna. Vad som definitivt var ännu bättre, var att jag hann knappt stänga dörren innan regnet stod som spön i backen.
-
//Nilsson

Film från gårdagen

Klippte ihop en liten snutt med start och målgång från Kullamannenloppet. Jag hade en hel del att göra så tyvärr fanns inte en möjlighet att filma längs banan. Var uppe och langade vid fyren (halvvägs längs banan) och detta krävde sammanlagt ca 2 mils bilkörning, start och mål var heller inte på samma plats. Men vad gör det när man har roligt...
//Nilsson

Salomon Trail Kullamannen avklarad!

-
Lyckliga och stolta jag kan nu pusta ut efter 40 svettiga minuter! En 20:e placering av 43 startande damer på den korta banan, jag är helnöjd. Var faktiskt orolig att jag skulle komma bland de allra sista, men det är jätteskönt att så inte blev fallet i min första löptävling :)
Fin medalj fick jag också!
-
Helsingborgs Dagblad har en artikel om tävlingen på hemsidan och där står att läsa om Sveriges vackraste och mest krävande terränglopp.
Här kommer några av våra schyssta stilstudiebilder från den långa svarta banan, vid vätskekontrollen uppe vid fyren, ungefär halvvägs in i loppet:
-
Andreas har agerat serviceteam hela dagen och sprungit och kört kors och tvärs mellan start och mål och upp till fyren. Väl hemma lyckades han också lura med mig på en tur med cyklarna ut till Mölle för en öl, själv svalkade jag mig med en sliskig jordgubb lime cider.
-
-
Denna, på alla sätt och vis, underbara dag avslutades sedan hemma vid grillen. Kamben och ett glas rött satt perfekt!
Gubben
Trötter säger gokväll och gonatt!
//Y

Nr 529 äter pasta - vad gör du?

O lala, ännu ett steg närmre förnedringen på berget imorgon. Var iväg och hämtade nummerlapp och tröja storlek small, inte världens bästa passform på mig direkt men snygg ändå!
Vid nummerlappsutdelningen träffade vi på Andreas gamla dykinstruktör, Jocke, som var den första och enda att drakflyga från Afrikas högsta topp, Kilimanjaro.
-
Andreas har "bikefitat" en del idag. Han har fixat med sin sittställning med de nya delarna han beställde, kortare styrstam och sadelstolpe med seat back. Cykeln sägs också ha blivit lättre, dock har han inte avslöjat några siffror...
-
Såklart fick det bli en massa snabbt italienskt idag. Paolo assisterade i köket och innan det Giro d'Italia på Eurosport.
-
Nu ska jag fortsätta sippa vatten!
//Y

Happy Friday!

//Y&A

Bilder från dagen

Några bilder från min tur tidigare i eftermiddags:
Vackra strandtrift längs Öresunds strand
Vårt cykelberg :) och även platsen för Kullamannen Salomon Trail Tour

åsså jag i solskenet!

//Y

Torsdags blablabla

Nu har vi sett de sista rafflande kilometrarna av dagens Giroetapp, missade dock ett par tre km när jag skyndade ut i köket för att fylla på kaffet - jädrar vad snabba dom är!
Ska ut och småjogga lite för att hålla igång benen något inför lördagens prövning... Vad har jag gett mig in på? Det börjar gå upp för mig att jag kanske skulle ta och hålla mig till terrängcykling och inte terränglöpning.
Ciao säger jag Giroinspirerat!
//Y

Här mås det!

Utsikten från kontoret är inget vidare vacker, industriområde med utsikt över hustaken. Senaste veckan har den faktist blivit lite bättre, eller intressantare skulle man kunna säga.
-
Ett måspar har byggt bo på en skorsten bara 20 m från mitt fönster! 
Ska bli spännande att följa utvecklingen där...


Ursäkta den sunkiga bilden, tagen med mobilkamera genom en kikare!
-
I eftermiddag ska jag plåga benen, inne eller ute får vädret avgöra. Just nu lutar det åt att jag än en gång ska höja Watten på 4x4:orna! Om så blir fallet till slut tänker jag dunka på rejält och prova en gång för alla var jag ska ligga, är ofta alldeles för utvilad när jag kliver av om  man läser hur andra upplever sina fyror.
-
//Nilsson


Nu kom paketet - äntligen!

Idag gick det raka vägen från jobb till ICA för att hämta ut ett paket som skulle ha kommit efter 3-8 dagar, men som vi väntat på i över en månad! Efter påtalande om att det dröjt lite väl länge och med hot om att dra tillbaka ordern, så började det hända grejer. De ringde upp och ursäktade sig med att de inte fått prylarna från leverantören ännu. De undrade om det var ok att skicka likvärdiga varor eller snäppet bättre. Så nu äntligen har det kommit fram - innehållande däck, sadelstolpe, styrstam och lite smått & gott!
//Y&A

Sista rycket

Spökslottet Kockenhus
Närmar mig det mytomspunna Kockenhus som sägs vara hemsökt
-
Laddade med det obligatoriska after work-kaffet innan jag gav mig av för att jaga Kullamannen en sista gång innan loppet på lördag. Jag plockade ihop en passande picnickorg, hoppade in i bilen och siktade på Kockenhus och sen vidare till Björkeröd.
-
Sprang backe upp och backe ner och flåsade som en galning, känns som jag ska förbereda mig på att bli glad över ett jumbopris...
-
Nu orkar jag faktiskt inte skriva mer, natti
//Y

Jakten på Kadens

Som rubriken antyder är det inte, att jaga rätt kadens är svårt på en mountainbike. Den bestämmer terrängen och benen alldeles själva utan min inblandning om inte det är grusvägar på "platten" förstås...
Nä, detta handlar om något helt annat.
-
Tidningen Kadens är riktigt svår att hitta i våra trakter,  butiker som brukar ha den har den inte alltid och ibland dyker den upp tidigt och ibland väldigt sent.
Detta är konstigt nog också anledningen till varför vi inte är prenumeranter. Varje månad när det börjar dra ihop sig att den ska komma ut i butik börjar en outtalad tävling för att vara först med att plocka hem den!
När jag hittar den skickar jag alltid ett MMS för att briljera, alltid från bilen.
-
Idag när jag kom hem från jobb bara låg den där på soffbordet och flinade åt mig!
Har letat som en tok men icke, till och med i samma butik som Y bärgade vinsten denna månad.
Grattis!
//Nilsson

Måndag snart Fredag

Benen tog lite stryk igår det måste jag erkänna, har en finfin träningsverk idag! Inget jag har något emot det bara gör att jag tar min välförtjänta vilodag med ro. Att vädret om man känner efter säger höst gör det ännu lättare, det är bara att ladda om inför helgen.
Det väntas värme och sol igen lagom till helgen nu när Y ska springa Kullamannen och jag kan ut och harva i skogen igen!
Har förresten fortfarande inte sett skymten av mina beställda varor och skrev nyss ett mail om att jag önskar återbetalning om inte leverans sker innan fredag denna vecka.
Koncentrerad
Slutgnällt, nu ser vi fram emot en sånhär helg istället.

//Nilsson

Det närmar sig

Kullamannen Salomon Trail Tour here I come!
Ja snart är det dags, på lördag ska jag springa mitt livs första lopp. Jag har som bekant anmält mig till den korta banan, vilken är nog så jobbig för mig!
Kullamannen Salomon Trail Tour blå bana
-
Har bestämt att jag ska springa en gång till, på tisdag, sen ska jag vila on, to och fre så jag är pigg i benen på lördag. Läste på Kullamannens hemsida att de satt maxtid på båda banorna till 2 timmar - den tiden ska jag nog lyckas ta mig i mål inom :)
-
Ha en bra måndag!
//Y

Terränglöpning & trainerträning

-
I förmiddags tog jag bilen upp till Björkeröd och sprang typ den korta banan av Kullamannen som går nästa helg. Såg att de lagt om banan lite så den nu går ända upp till Ona mosse. Testade det vägvalet men sprang inte baksidan av Håkull utan följde den blå leden istället.
Jag är ju inte så van vid att springa i så kuperad terräng, springer mest längs med stranden där det är helt platt, och jag måste säga att det betydligt lättare att cykla uppför än att springa. Shit vad tungt det känns i vissa uppförsbackar!
Andreas har plågat sina ben på trainern idag. Han körde en backe, en del av Touren, ca 20 km med snittlutning på 9%. Den tog aldrig slut och han satt där fortfarande när jag kom hem!
-
Nu lite Girotittande!
//Y

Kväll då

Slutet på regnbågen är ju sjukligt nära, tror jag ska gå ut på fältet och leta efter skatten!
-
Nu är det kväll och det har regnat klart. Sitter nersjunkna i soffan med en god camenbert och de obligatoriska vitlöksklyftorna. Håller på och lägger upp planer för morgondagens träning. Det gäller att vara rejält utpumpad när vi sedan ska se gubbarna trampa sig uppför Etna imorgon em. Man ska ju inte sitta utvilad och spela sofftennis så att säga, det känns för fuskigt!
//Y

Kaffe & Giro d'Italia

Efter lite grejande ut i trädgården har vi myst till det med Girot, kaffe och rabarberpaj. Känns helrätt när det nu blev kallt och regntungt därute!
//Y

Dyr O´boy eller?

Dagen har hittills varit en fixardag.
Klippt gräs, kört trimmer och snickrat en ny koja till Olsson och Hilda. Efter lunchen satte jag mig ner för att se vad en Gainomax Recovery innehåller. Efter att ha läst lite tyckte jag att det började likna något som jag konsumerade en hel del av som yngling, O´boy!!
Googlade runt lite och givetvis hamnar man ju alltid på Happy och där fanns svaret och det jag misstänkte:
Detta är ingredienserna i Gainomax Recovery: 

lättmjölk (80%) 
maltodextrin (8%) 
mjölkprotein (6%) 
socker 
arom 
stabiliseringsmedel (E407) 
laktasenzym 

Känns som en ganska dyr O'boy-dryck (ca 72 kr/l).
Man skulle ju kunna börja trampa eget rödtjut, det var ett annat tips på recovery från Happy
-
Lurad igen, men ok det kan vara bra att ha om man inte cyklar så att man avslutar hemma. Är man hemma vid kan man ju dricka sin o´boy med macka och banan!
-
//Nilsson


Helg :)

Var hem och parkerade pendlarhojen och tog en after work-kopp sen iväg för att göra det värsta jag vet en fredag em - handla kvällens mat. Man får väl skylla sig själv som inte planerar bättre.
Medan jag gjorde det började Andreas med intervaller i källaren. Han satt fortfarande och trampade när jag kom hem så jag tog en stilig bild på honom :)
-
I bilen lyssnade jag till en radiokanal som gör reklam för sig med orden "Bäst musik just nu", men där spelades en låt som är det sämsta skräp jag hört på länge! Tror det är Jennifer Lopez. Melodin är ju kanon, Lambada - en gammal goding, men herregud vilken dålig text "grab someone and drink a little more". Om man nu har melodin gratis så att säga kan man väl ändå lägga ner lite energi på texten! En 7åring hade ju gjort det bättre!
-
Och apropå musikval; såg nåt roligt på tv igår. Ett nygift par som på bröllopsfesten står tillsammans och sjunger: "Jag kommer inte heeem ikväll.... låt oss ta farväl av både hjärta och själ..." Men hallå, kan det bli mer fel??
-
hej så länge
//Y

Happy Friday!

En man som inte behöver några närmre presentationer: Svt's Rikard Palm:

-
Och för er som inte kan få nog av honom klicka vidare här
Det bästa med Rikard Palm
//Y

Första doppet

Ingen kamera med när jag tog ett dopp, så här är en arkivbild från vår strand //Y
-
jäklar vad det gick, kändes riktigt bra att öka watten. Det är ju lätt att bli stöddig och öka för mycket i för få steg och då bara dör självförtroendet tillsammans med benen...

Medan jag själv pga tidsbrist brände av allt jag hade i källarn var Y ute och kubbade en runda i solen, hmmm.
Hon klev in genom ytterdörren dyblöt med ett nöjt leende, hade badat i havet innan hon kom upp till huset!
-
Nu tror jag att det blir riktigt slappe ikväll
Afton
//Nilsson

After Work...

...kan man väl kalla det :)
En kopp före träning gör alltid gott!
Jag ska prova på att springa idag igen och hoppas att jag inte får lika ont som igår. Vet iofs inte hur mycket krut man har i benen efter att bara ha ätit grönsakssoppa till lunch. Nu kanske ni undrar: varför äta det om man inte är nöjd med det? Jo, för det var vad som bjöds! Vi får väl se hur långt jag kommer helt enklet, ska iallafall inte springa i skogen utan längs med stranden på plattmark.
A kör som bekant källarträning vissa dagar och detta verkar vara en av dom.
//Y

Får se vad det blir

Dagen började med dimma rejält. Vi såg ingenting, inte ens havet!
Jag vilade ut mina ben igår, det visade sig nog vara klokt för idag känns dom mycket fräschare. Träning idag beror på vädret, det ser ut att kunna bli precis vad som helst. Regn åska eller sol vi får se? Blir det regn passar jag nog på att köra veckans första 4x4 pass och då med högre watt har jag bestämt.
Man måste ju pressa sig själv, vet att det kommer göra riktigt ont men det ska ju 4:or göra...
Men först bli´re jobbe!


Vädret får bestämma
//Nilsson


Så var det onsdag

Hej alla :)
Idag hade jag bokat in ett löppass tillsammans med Pernilla efter jobbet. Vi drog iväg till Berget och tog i rejält på direkten med en stenig uppförsbacke. Vidare fortsatte turen i vacker och mycket kuperad terräng. Det gick väl rätt så bra till en början, men tyvärr fick jag avbryta pga magsmärtor. P fick springa i förväg och jag lunkade vidare i lugnare takt, efter ett tag kändes det bättre och jag kunde fortsätta springa.
-
-
Skönt var det iaf att komma hem, ta en dusch och snart lär det bli "kvällsmys" med Hasse Aro.
Tack för turen idag Pernilla och jag får väl se om jag kanske ska våga mig på ditt "military traning"pass någon lördag...
//Y

Efter träning

Tänkte testa något nytt,
När vi kört långa och hårda pass brukar vi använda oss av Enervit efteråt. Var i affären igår och storhandlade enligt bilden. Passade då på att köpa något som för oss är nytt och otestat. Ska läsa på lite om vad som skiljer förutom det uppenbara, priset. Enervit är ju ganska dyrt så det är inget vi brukar konsumera efter varje träning utan det brukar bli en flock bananer, några ostmackor osv...
-
                              
//Nilsson


Bryderier och valmöjligheter

Har lite jobbrelaterade bryderier just nu. Något som verkade lovande från början har visat sig vara mer av ett val mellan pest eller kolera... Nja, kanske inte riktigt så illa, men inte heller så intressant som jag först trodde. Det värsta med det hela är att det finns valmöjligheter - alla med olika för- och nackdelar. Och som många redan vet är jag fruktansvärt velig - ofta slutar det med att jag inte väljer något alls. Ska man välja det man tycker är roligast men som definitivt kommer vara mest omständligt, jobbigt, långa dagar och mycket pendlande, eller det som är trist men mer avslappnat. Det hela handlar "bara" om ett års tid, så man kan kanske stå ut med vilket som...
Måste i vilket fall som helst bestämma mig snarast!
Vad ska jag välja? Får väl sova på saken.
BTW idag är det vilodag!
//Y

Film från dagens cykling

Lite kvällsunderhållning i form av cykelfilm från Sibirien. Tyvärr har vi inte lyckats fatta varför den inte kommer upp i HDkvalitet, nån som har något tips?? Riktigt rolig cykling, hög fart och smala passager på sina ställen. Här gäller det att vara koncentrerad, men som vanligt ser man ju inte hur trixigt det är på film. //Y&A

Utmarken Sibirien

Idag langade vi upp hojarna på bilen och drog iväg, egentligen är det inte längre än att man kan cykla dit vi skulle men våra ben var fortfarande trötta och en 8 mils runda var inte att tänka på.
Skitkul skog, mycket rötter och ett underlag av hala barr. Har cyklat där många gånger när det regnat och varit vått, och då är det rena rama äventyret och tur om man inte drar i backen. Så var inte fallet idag, torrt soligt med ca 22 grader gött! Men Y lyckades ändå med en snygg vurpa! Vissa backar går absolut rakt upp och har man inte rätt fart och växel från början så går det som för A förra året - en dubbel baklängessaltomortal!
-
Några bilder från dagen:
Fibblar på hjulen
-
Börjar bli redo
-
Andreas i skogen
-
Håller på och laddar upp en film från Sibirien, som det ju heter. Kommer på en blogg nära dig senare i kväll :)
//Y&A

Stumma ben, vilodag med cykelvård...

Fyra träningsdagar denna vecka, med 2 dagars MTB i följd resulterade i att mina ben imorse inte gick att använda. Jösses vad stel jag var, ur sängen var väl inga problem men ner för trappan till frukostbordet var ingen lek...
-
Vilodag med cykelvård, har tvättat och smort in den ordentligt. Det tog i princip hela förmiddagen men nu är det färdigt och jag är såå nöjd. Det är ju skönt när det är klart sas.
-
Y har varit på Puma-utförsäljning och fyndat, kom hem med detta:
T-tröja och en schysst "jacka" att springa i.
-
Hon skulle köpa cykelslang också men det misslyckades hon med. Punkade ju ut mig igår och tog då den sista vi hade. Det är ju fullkomligt livsfarligt att inte ha sånt hemma!
//Nilsson

Glömde bort girot...

Varför funkar man sådär?
Gick hela förmiddagen och påminde mig själv att jag skulle sparka igång videon innan vi stack iväg på cykelträning idag. Det gick som vanligt, jag kom ihåg det ända fram tills jag började byta om. Sedan bara tomt!
-
Får se om jag lyckas i natt istället, enligt Eurosport kommer etappen att gå en gång till då och denna gång blir det ju i mörker och det måste vara mycket häftigare ändå! ;)
-
Vi drog iväg strax efter lunch för att tömma benen. Sagt och definitivt gjort - det var riktigt gött idag, jag kände mig relativt stark i benen faktiskt. Värre var det för Yvonne hennes ben var sura efter all löpträning den sista tiden...
Det fina vädret hade lockat ut en massa människor idag, stigarna var inte så snabbkörda som vanligt. Stötte på tre mtbcyklister också, det är rätt ovanligt faktiskt. Två killar och en tjej var det, om ni läser detta kan ni väl hojta till, alltid kul med cykelkompisar!
Fyllde såklart på med kaffe

//Nilsson

Vad gjorde vi igår?

-
Gårdagen bjöd på en fin tur på berget för Andreas del. Efter jobb hinner man ju inte så mycket men han plockade in 34 km och 341 höjdmeter. Det är rätt så bra med tanke på att vi har 9 km plattmark för att komma till berget.
-
Jag har äntligen tagit mig i kragen och köpt nya löparskor och passade på att inviga dom igår. Det blev ett par Asics GT-2160. Som vanligt när jag ska köpa något får jag ta det enda som finns i min storlek, så det fick bli ett par svarta...
asics
Förutom färgen så är jag helnöjd med dom. Var ute i skog och mark (och gyttja) i ca en timme och de kändes jättebra och det bästa av allt - inget skoskav! Första gången i världshistorien för min del :)
//Y

Happy Friday!

Fredag igen o igen o igen och så även idag!
-
Han kan han!
//Nilsson

Filmtajm på The Summit

Så där ja, nu är det klart! Har testat att filma både framåt och bakåt. Tycker att det blev riktigt bra resultat när vi hade kameran på sadelstolpen. Blev inte lika skakigt som när den sitter på styret. Andreas har också provat att fästa den på hjälmen och det funkar ok, men det är helt klart bättre på sadelstolpen. Det är ju roligare att se cyklisterna framifrån också och inte bara se massa ryggar och rumpor! Är ju inte världens bästa redigering och inte heller världens bästa cyklister, men kul hade vi och nöjda med kameran är vi också. Så det blir nog en hel del filmat i framtiden! //Y&A

Laddar upp film

Skriver några rader medan vi väntar på att youtube ska ladda klart vår film, tar ju lite tid... Andreas har klippt ihop några sekvenser från två turer på Kullaberg när vi testade GoProkameran. Tyvärr vägrar väl youtube att ta med musiken, så det blir väl lite trist på så vis.
Det är ganska kul att fixa filmer, ska bara lära oss att redigera lite bättre så dom blir snygga också!
Kommer att lägga upp den här när det är laddad och klart.
pausbild :)
En fin pausbild att vila ögonen på så länge :)
Ses snart igen!
//Y

4x4:or kan vara hemska

Var ute och hittade några jättefina stigar under arbetstid idag. Tyvärr utan cykel dock...
-
Igår körde jag som bekant intervaller på trainern i tron att det skulle gå hur bra som helst trots trötta ben. Nu gick det ju inte alls! Genomförde passet med skrikande muskler och trodde att jag skulle dö vilken sekund som helst - besvikelse :(
Har inget mer att tillägga för närvarande.
Gokvälls!
//Y

Väntar på paket eller

Jag vet väldigt väl att jag agerat "gnällo" om detta tidigare, men nu är det dags igen.
Sist det hände lovade jag mig själv att prova ännu en nätaffär för att se om resultatet blev bättre. Det blev definitivt inte bättre, riktigt mycket sämre däremot!
-
Jag väntade länge och väl tills dess att så många saker som möjligt fanns i lager. Ett par var det 3-8 dagars leveranstid på, den 12 april betalades ordern i sin helhet...
-
Som ni förstår har jag inte sett skymten av något av det jag beställde och börjar undra hur alla andra gör? Är det mig det är fel på eller har alla andra samma elände som jag? En sak är dock säker, nästa gång jag befinner mig i en välsorterad cykelaffär tänker jag tömma hyllorna på allt som kan tänkas behövas inom den närmaste cykelsäsongen och allt som finns på önskelistan!!
-
Förresten är det någon som vet om det är okej att cykla triathlon/ tempohoj bara för att det är roligt och utan ambitioner? Jag gillar ju att gasa men det är något som tar emot. MTBcyklar är inget vidare aerodynamiskt förfinade...
//Nilsson

Väntar på trainern

Jag känner fortfarande av Kullabergslöpningen i mina ben, så idag ska jag köra intervaller på trainern istället för att springa. Hoppas att det går bra, det är ju ändå inte samma sak som att springa, så det borde ju belasta musklerna annorlunda.
Andreas kör sitt pass i källaren just nu. Medan jag väntar pumpar jag stenhårt med hantlarna :) (den onda blicken är egentligen snäll...)

//Y

Intervaller & ugnspannkaka

-
Idag har jag vilat mina trötta ben, vilket har varit jätteskönt. Passade på att titta runt lite efter nya löparskor. Tyvärr är utbudet inte så stort just här så jag hittade inte några. Ska ta mig in till stan en dag och kolla där istället. Behöver verkligen nya för dom jag har nu är det nästan inget kvar av och jag får lite ont i fötterna efter att ha sprungit en stund.
Medan jag var ute och kollade skor körde Andreas intervaller i källaren. Han har känt sig lite småkrasslig i halsen så han vågade inte sticka ut och träna i den kalla vinden. Intervallerna gick dock lysande och nästa gång kommer också han att öka på watten.
Nu återstår väl bara den vanliga avrundningen av en vanlig måndag: ugnspannkaka med jordgubbssylt!
//Y

Pustar ut

Nu har jag kommit hem och hunnit käka lite och pustar ut efter löpningen på Kullaberg med Pernilla. Kan väl säga att det var ungefär lika jobbigt som förra gången jag var där och sprang samma runda! Som tur var missade regnet oss, det föll både på Jon som var ute och cyklade på Berget och hemma på vårt hus, men inte på mig och P :). När jag kom hem var jag dock lite frusen och blev överlyckligt glad - Andreas hade startat en brasa i kaminen, underbart! En snabb dusch, sen ett glas rött framför en värmande eld, kan det bli bättre?
Regn över fälten
Här kommer regnet över fälten. Andreas fotade precis innan jag stack iväg.
-
Den svarta banan av Kullamannen är nog lite i tuffaste laget för mig, så det får dessvärre bli den korta blå banan. Lite synd för den långa är mycket mer naturskön och roligare, hade varit trevligare om den korta gick ute på Kullabergs spets istället.
-
Nu ska jag VILA! Tack P för en rolig men jobbig tur!!
//Y

Inför Kullamannen Salomon Trail Tour

Kullamannen Salomon Trail Tour 2011
(bild från Kullamannen.com)
-
Sitter och förbereder mig mentalt och försöker känna efter hur benen egentligen känns...Ska ju springa tillsammans med Pernilla idag igen och denna gång tänkte vi ta den långa banan på Kullamannen. Jag har ju redan testat den en gång och nu vet jag hur jäkla jobbigt det är, P är än så länge lyckligt ovetande.
Kullaberg Josefinelust
Det är en otroligt vacker natur att springa i, härligt vårgrön skog, hänförande vyer och trixiga stigar. Önskar bara att jag hade bättre kondis så skulle det vara ännu roligare! Hinner nog dessvärre inte träna upp den innan den 21 maj, så jag tror att jag anmäler mig till den kort rundan. Sista anmälningsdag är den 5 maj, så det är väl bara att slå till och göra slag i saken. Får se hur det känns efter dagens pass, men just nu lutar det åt den korta.
//Y

RSS 2.0