Fyra mil MTB

-
Förmiddagen idag var solig och jättevarm, vid tvåtiden blev det svalare och mulet och då stack vi ut på en MTBtur som blev fyra mil lång.
Efter dagens runda var våra cyklar snyggt Saharadammiga, riktigt torrt på stigar och grusvägar gjorde att vi drog upp stora rökmoln bakom oss. Det är kul att ösa på när stigarna är så torra och snabbcyklade!
-
Imorgon ska jag låta benen vila från MTBcyklande och återigen ge mig ut på jakt efter en Camelbak. Behöver verkligen ett sätt att få med mig mer vatten när vi är ute och kör lite längre och det är så här varmt.
-
Ha en go kväll!
Tjing tjing!
//Y

Go förmiddag

Som säkert alla redan fattat så har vi en semestervecka just nu. Shysst att pricka in sol och värme också. Sitter i skuggan och låter en förmiddagsfika halka ner tillsammans med hemmagjorda wienerbröd med mormors hosta på. Vi får nog göra likadant som igår, det ska ju bli runt 25:an idag också. Inte mig emot för det var kanon att köra igår kväll! //Nilsson

Kvällsträning i skogen

Tog min nya outfit på en första åktur
-
Godafton! Vilken höjdare att vänta med att träna till kvällen, när vi stack iväg hade vi en skön medvind i ryggen och solen gassade. Väl inne i skogen var det helt stilla och vi fick skugga av träden. Körde en kul runda och kämpade oss upp för många backar och genom jäkligt högt gräs.
Vi måste bli bättre på det här med kvällsträning - varför plåga sig i 27-30gradig hetta, mycket skönare på kvällen när det svalkat av!
Undrade ett tag vem som slagit läger i närheten av Ona mosse där vi hörde jazzmusik på hög volym. Det visade sig att det var Höganäs Musikkår som spelade nere i Möllehamn. Otroligt vad det hördes väl upp på berget!
Pompa&Ståt i hamnen

Andreas myser till blåsorkesterns vröölande...
//Y

Häcken del 2 - avklarad

-
Nu har vi varit duktiga och klippt ännu en bit av häcken, typ så pass att det räcker för idag. Det är grymt varmt och cyklarna håller sig i skuggan och inväntar svalare vindar. Det samma gör också vi, tänker cykla en runda senare i em/kväll när det blivit en något mer human temperatur att träna i.
-
Häckklippning medför en del logistik av restprodukter som genererade två vändor till tippen. Vidare har vi cyklat till fiskrökeriet och inhandlat räkor till kvällen.
-
Nu får man väl masa sig utomhus igen, sätta sig i skuggan och pigga upp sig med lite kaffe :)
//Y

Till Båstad med bil

Här passerar vi landskapsgränsen mellan Skåne och Halland (det kan man läsa på den lilla skylten)
-

Tog bilen till Båstad idag. Körde lite mysiga småvägar över Hallandsåsen. Många långa backar bland annat. Fina vägar för landsvägscykling, det har vi ju iofs inga men det går väl att cykla MTB där också. Det blir ju bara jobbigare = bättre träning!
-
-
Parkerade i hamnen och lunchade på "Badkrukan". Vid bordet intill satt några badbrudar och åt nachos i värmen, förmodligen stockholmare...
Utsikten från vårt bord såg ut så här:
-
Efter fikat gick vi en sväng på byn och kollade i några butiker, som var fulla av stockholmare, både personal och kunder. Det kanske är detta som är Nueva Estocholmo?
-
På vägen hem svängde vi in till Solens Cykel och där hittade vi lite nya kläder :)
//Y

Absolut bleke

Ett stilla hav
-
Så har det varit idag, helt stilla på havet. Bara några enstaka fartyg som har krullat vattenytan, det är definitivt färre än normalt. Öresund räknas till en av de passager i världen med flest fartyg per dygn. Kanske inte så konstigt med tanke på vårat läge på världskartan...
Vi stack iväg och tog en förmiddagskaffe i hamnen, varmt och härligt var det!
Tyska (??!!) hamnar har skitgoda ostfrallor!
-
Vad gäller MTB kunde dock inte jag (A) låta det vara helt stiltje, var bara tvungen att pedalera ett tag i det fina vädret. Om jag borde gjort det vet jag ej, det visar sig imorgon men det var så gött väder- stilla och sol att jag inte kunde hejda mig! Cyklade upp på berget för att försöka memorera de stigar som var nya för mig, man ska inte vänta allt för länge med det då bara glömmer man. Fick ju som sagt ett par avsnitt med lite högre nivå på teknikträning i vår Kullabergskarta och det ser jag som mycket positivt för att utvecklas!
-
Nåja nu sitter jag med ganska stumma ben och kanske ångrar mig en aning efter ganska många dagars MTB:ande i rad, det ska ju vara finväder flera dagar nu...
-
//Nilsson

Chans att kanske få cykla m Danielsson & Stenmarck

I samband med CykelVasan arrangerar Skistar (?) en "Ladies Ride", 25 tjejer får chansen att cykla tillsammans med Andreas Danielsson och Martin Stenmarck.

Undrar lite vad det är för typ av cykling? De kommer att köra på fredagen, dagen före CykelVasan, så tanken kan väl inte vara att man ska döda benen redan där! Kommer man att få skämmas om man inte är en superskicklig cyklist? Andreas Danielsson är inte direkt någon nybörjare... Och Stenmarck lyckades ju hänga på honom över ett bergsmassiv, så lite underlägsen känner man sig allt.
-
Martin Stenmarck
fast så himla farlig ser iaf inte Martin ut...
-
Jag skickade in en anmälan till utlottningen häromdagen, får väl se om man har turen på sin sida :)
//Y

Med Åstorp CK på Kullaberg

Ovanpå fortet blev det en kort snackepause.
-
Vi blev som sagt inbjudna att rulla med Åstorp CK en runda när dom skulle köra på Kullaberg. Kunde inte valt en bättre dag än just denna söndag, jäklar vad gött väder! Vi körde på för oss både kända och okända stigar... Schysst att se att det fortfarande finns stigar på Kullaberg som vi aldrig provat tidigare :)
-
Här åkte bananerna fram
-
Vi cyklade till Svanshall och mötte upp Åstorparna och några andra gubbar. Tror att vi var 12-13 st som sedan drog iväg med sikte på Kullaberg. Roligt att cykla med nya och duktigare cyklister än oss själva! Vi fick ett kvitto på att vår kondition är helt ok, men däremot har vi lite att jobba med på den tekniska cyklingen, men det visste vi ju redan.
Efter Kullaberg blev det fikastopp på Mölle Krukmakeri - gott kaffe i för små muggar, men man ska inte klaga hon glömde ta betalt...
Därefter vände vi av hemåt vi mot Strandbaden, de andra mot Svanshall.
Tog några bilder när vi pausade, under färd hade man fullt upp med att hålla i styret!
Utsikt över Öresund
-
Nu har vi tvättat våra cyklar - har ni andra gjort det? Skönt att det är gjort!
Tack till er alla för en kanonkul tur!! Lite synd att det inte var några tjejer med förutom jag, fick slita rätt bra :)
Ikväll blir det pizza!
//Y
(om någon inte vill synas på bild så bara säg till)

Det blev träning ute ändå :)

Ja, Andreas avklarade sin träning i källaren när vinden ven och himlen var mörk av moln. När det sedan var dags för mig så hade molnen skingrat sig och vinden lagt sig något - kanon! Gissa om A är något störd över att han inte avvaktade?! Han körde dessutom dubbla pass på trainern så han vågade inte cykla ute efter det eftersom vi ska cykla med Åstorp ck imorgon. Dom verkar ju vara rätt så vassa så vi får ju inte ta ut oss allt för mycket idag ;)
-
Jag forcerade cykelbanor, vägar och skogsstigar på egen hand och fick upp flåset rejält. Tuggade på i en hel del backar och jagade två landsvägscyklister längs Italienska vägen (de försvann dock relativt snabbt runt en krök...)
-
Jag är ju galet blek så ni får en tillkonstlad bild av mig i solen :)
//Y

Inomhusträning mitt i sommar'n :(

-
Midsommardagen, vad göra en dag som denna? Inte allt för mycket :) Har hämtat hem bilen och fikat hos Johanna & Peter. Tog taxi hem igår kväll med en hyperspeedad chaufför, han hade mycket att säga och verkade ha svar på universums alla frågor! Och fort gick det också...
-
Nu kör A trainer i källaren och jag väntar på min tur. Det är verkligen trist väder ute idag, sitter och fryser inomhus tillochmed - får nog upp värmen på trainer sen! Känns inte som sommar... Men imorgon ska det bli bättre väder och då har vi tänkt haka på Åstorp ck på en tur - ska bli skoj!
//Y

Tårtan

Världens snyggaste och godaste midsommartårta!
-
Blev bjudna på en lite misslyckad men vansinnigt smarrig jordgubbstårta igår. Andreas undrade vem som fyllde år och skämdes för han inte hade någon present med sig - han har aldrig hört talas om att man äter midsommartårta, konstig typ :)
-
Här är den konstiga typen och jag:
-
Roligt hade vi igår, regnet kom och gick som sig bör en midsommar. En träningsrunda hann vi med på förmiddagen också - topp!
Ha nu en skön midsommardag!
//Y

Glad Midsommar!

Vad är väl en midsommarfrukost utan jordgubbar? Plockade in vår enda mogna gubbe - det var eg två men den ena var maskäten...

Här är den!

och här blir den snart uppäten!

-
Vi önskar er alla en glad midsommarafton!
//Y&A


Gick på pumpen idag

Gick in i en cykelaffär idag för att köpa olja till mina bromsar men kom av olika anledningar, som jag inte vill gå in på, ut med en gaffelpump istället... coolt va?! Det gör absolut ingenting för jag har länge tänkt köpa en sådan för att kunna ställa in våra gafflar rätt. Upptäckte att de varit helt fel inställda. Har därför ägnat en stund nu på eftermiddagen åt att fixa till det och nu verkar det mycket bättre.
Felköp som blev helrätt!
Bromsolja får jag väl försöka fixa en annan gång...
//Nilsson

CykelVasan bekräftad

Bekräftelse från CykelVasan kom på mailen igår! Startgrupp 9 hamnade jag i, många cyklister före...och förmodligen ännu fler bakom :)
-
CykelVasan 2010
Förra året var jättekul! Härlig stämning, mycket folk och många cyklar.
-
Ser fram emot årets CykelVasa!
//Y

Full fart på vilodagen

Idag var tempot högt, dock inte i skogen. Bara något som påminner om en - vår trädgård
-
Idag har vi spurtat efter jobb, har aldrig klippt häcken med sådan hastighet förr. För att vara ärlig så var det inte hela, men ett jäkla tempo höll vi.
Normalt trädgårdsarbete är väl ok, men hemma hos oss påminner det mer om skogsarbete. Häcken är lätt över tre meter hög och bitvis lika bred. Riktigt roligt...
Att man som jag är gräspollenallergiker gör ju nöjet ännu större haha!
-
//Nilsson

Vila inför semestern

Regnet har ju vräkt ner i några dagar nu, men inte idag! Så det första jag gjorde när jag kom hem var att klippa gräset. Det får bli dagens fysiska aktivitet för min del, tänker undvika träning eftersom jag har lite ont i halsen och jag vill verkligen inte dra på mig en förkylning nu! Har en veckas semester nästa vecka och då gäller det att vara frisk och laddad för träning :) Ska bli så skönt att kunna cykla när som helst på dagen och inte behöva stressa iväg mellan jobb och kvällsmat.
Ser ut som att jag siktar på att skövla rabatten också!
Med tanke på allt regn som fallit borde gräset vara grönare kunde man tycka...
-
//Y

Referensrunda - förbättring

Idag tog jag hem två segrar, lyckades landa Cykeltidningen Kadens och trampade in en rekordtid på min referensrunda. Cyklar bara den rundan när det blåser från ett visst håll för att det ska bli så rättvisande som möjligt. Idag var lite väl blåsigt, men det gick ju bra ändå.
Tycker heller inte om att kasta mig på sadeln direkt efter jobb, pulsen sköt i höjden direkt och det känns i kroppen att man inte är optimalt förberedd med mat och dryck.
Skitigt och kul var det i alla fall och drygt fyra minuter bättre än förra gången blev tiden!
-
Schmuts!
När jag kom hem stod Yvonne redo med slangen, jag slapp. Det var nog det bästa, tvätta cykel när man är kall och frusen tillhör inte mina favoritsysslor...
-
enter;">
Skinande ren undertiden jag duschade, de ni.
-
Nu har jag lagt upp benen och satt mig på ryggen GÖTT.
//Nilsson

Risk för vätskebrist

Har ett litet dilemma: min cykel är så liten att det endast får plats 1 styck halvliters flaska på ramen och när jag cyklar blir jag törstig som en jakthund och dricker massor. Har en liten McKinley-rygga med vätskesystem, men jag skulle gärna slippa köra runt med rygga på längre turer... Var iväg för att kolla och klämma på en Camelbak med enbart "vattentank" och inga onödig fack - så liten som möjligt alltså. Tänkte att det iallafall är bättre än den jag har. Finns dock ingenstans, bara i nätbutiker. Har funderat vidare på om man kanske kan köra med ett par småflaskor i fickorna på tröjan, typ sånna som folk har i vätskebälten när de springer. Men det kanske bara är mer störande än en Camelbak?
Nåja, jag fick inte tag på någon sådan men däremot ryckte jag en cykeltröja som faktiskt var i rätt storlek - WOW!
Jag med bister uppsyn i min nya tröja (skönt att man inte har bleka armar iaf)

//Y

Go'morron alla trötta ben :)

Ja, idag är det nog många som har riktigt stela och trötta ben - härlig känsla!
Andreas var just ner i källaren och frös in rostebrödet och då gick han förbi torkstället som bågnar av alla kläder vi smutsade ner igår. Tanken var att vi skulle ut och cykla också idag, men frågan är hur det blir med det - våra skor är fortfarande helt genomblöta. Hur snabbtorkar man skor?
-
Godast på frukostbordet just nu:
//Y

Snabbt och lerigt

-
Velade länge hit och dit om vilken typ av träning det skulle bli idag - trainer, löpning eller MTBing. Regnig, lerig och snabb cykling genom skogen blev det tillslut. Inte så långt (25 km), men jobbigt ändå :) Jag slog mitt gamla rekord på den sträckan med fyra minuter - klockers!
Låg ett bra tag tätt bakom Andreas, jäklar vad mycket grus och lera jag fick äta! För att inte tala om all skit jag fick i ögonen - kanske dags att skaffa ett par glasögon...
A är just nu ute och fixar med cykeltvätt, själv försöker jag komma på vad vi ska äta idag. Sånt ska man ju ha fixat innan man är helt slutkörd - typiskt...
Många där ute har väl kört Vätternrundan idag - Gott kämpat allihop!! Ni verkar ha haft lite bättre tur med vädret än vi här i Skåne.
//Y

Lycka Till!

Ja, lycka till Jon och alla ni andra som ska cykla de 30 milen runt Vättern imorgon (och i natt). Må ni inte drabbas av oförtjänta punkteringar eller andra problems!
-
Jag har tröttat ut mig med lite alternativ träning idag, sprang 7 km i blåsten. A klev just av trainern efter att ha dratt av sina 4:or, det är ju tyfonstyrka på vinden idag så han ville inte cykla... Nu tar vi en fredagsöl och inväntar kvällsmaten.
Inte så kul med bilder på inomhusträning och jag hade ingen kamera med på löprundan så här är en bild från vår senaste cykeltur istället :)
-
God fredag på er!
//Y

Ett stycke rederihistoria

I onsdagskväll passerade ex Maria Gorthon med det inte så vackra namnet Map K utanför strandbaden. Man ska ju aldrig säga aldrig men det var nog sista gången vi fick se henne i Öresund. Efter en väldigt lång tid vid kaj i Landskrona köptes systern Ada Gorthon av en pakistanier och nu gick Maria Gorthon till den samme.
Förmodligen lär det väl bli upphuggning så småning om, men fortfarande kan man se Ada på AIS sighter om man vet var man ska leta.
-
Ex Maria Gorthon
Ex MARIA GORTHON utanför Strandbaden
-
//Nilsson


Happy Friday!

Vi kör på samma tema som förra fredagen, fast tvärtom.
-
//Y

Matlagning, inte alltid lätt hos oss

Detta gör riktigt ont!
-
Idag har vi haft fullt upp med fortsatt rokad hemma hos oss, idag har vi burit garderober. Sedan är det ju det med matlagning, Hilda gör sina attacker och hoppar upp på axlarna för att kräva att få en mysstund på ryggen. Det gör bara så satans ont, hon har extremt vassa tassar och använder mer än gärna dessa för att hålla sig kvar.
Det är bara att gilla läget, hacka vidare på sin lök och låtsas att tårarna rinner pga detta...
-
Annars vilodag för benen idag.
//Nilsson

Mittiveckancykling

Andreas swoochar nerför
-
Idag kände jag för ovanlighetens skull inte alls för att sticka ut med hojen efter jobb. Vädret var fint och allt sånt men jag hade bara inte lust. Men har man bestämt att man ska träna så får det väl bli så. Kan ju inte börja changsera nu! Bra också att vi är två som kan sporra varandra när man är lite slö av sig.
Det blev en runda på tre mil ungefär och det var JÄTTEKUL - glad att jag tog mig i kragen och stack ut!
Två fånar
-
Det gick riktigt bra idag och jag körde snabbare än jag brukar, tillochmed Andreas fick trycka lite extra på pedalerna för att hålla tempot uppe :)
//Y

Specialskruv

Idag gav vi oss in i IKEAs underbara monteringsvärld. Har köpt ett såkallat skoskåp till hallen, tog ett tag att få ihop... De hade skickat med några "specialskruvar" så vi fick fixa fram andra skruvar från källaren.
Vilken skruvmejsel passar till denna?? Den var nästan helt igenfylld i insexspåret.

-
Både Olsson och Hilda var till god "hjälp" under själva arbetet. De verkar också förtjusta i vår nya möbel.
A har bara sista lådan kvar men hon vägrar flytta på sig.
//Y

Filmkväll

Soul man
"I exceeded the recommended dosage"


Filmkväll! Har sjunkit ner i soffan med en pizza och Soul Man på tv. En hel del klassiska kommentarer i denna kanonrulle från -86
Känner av en viss träningsvärk i ungefär hela kroppen så det är perfekt med en avkopplande slappokväll!
Lastar på med chokla & doodlar när man ändå är i farten :)
-
Köpte ett par skor till mig själv idag - barnskor, kul... Skulle ha tag på ett par fina sandaler att ha till en klänning. Inte ett enda par i dammodell och rätt storlek fanns. Så nu sitter jag här med ett par med kardborreband och betydligt lägre kilklack än planerat. Nåja de passar ju iallafall!
So long
//Y

Helgens final - cykel & grill

-
Efter kaffet stack vi iväg med vinden i ryggen och siktet ställt på Jonstorp, drog upp tempot och körde dit i hög fart på bil- och folktomma småvägar - härligt! Därefter vek vi av in på schysst single track förbi Svanshall ända upp till Arild. Efter det, som vanligt, uppför, uppför och uppför över berget och vidare upp till utkiken. Spurtade sedan hemåt i medvind och under tiden diskuterades fram vad som skulle käkas. Hade kört förbi ett otal trädgårdar med grilldoft, så våra kurrande magar bestämde sig lätt! Svängde inom Ica Skeppet och köpte fläskfilé som grillades i all hast. A hade inte ens fått av sig hjälmen innan grillen var tänd - så vrålhungriga var vi.
Andreas välsignar maten (i verkligheten gjorde han robotdans..)

Ciao!
//Y

Förmiddagen-Trädgårdsarbete

Röjardag i trädgården, klippt gräs och allmän skövling. huggit ner två stubbar (äntligen). Idag har vi även tagit oss i kragen och börjat hyvla ner vår äng, ingen lätt uppgift eftersom att den börjat nå knäna i höjd!
Vi har nu bestämt oss för att köpa Weibulls Perfect Length gräs ;)
-
Eftermiddagen-Kvällen ska tillbringas på sadeln är det tänkt, långt och lugnt är planen.
Vi får se hur och var det slutar!
//Nilsson

Räkor och regn

-
Kvällen bjöd, som tidigare nämnt, på räkor, färska sådana så tillochmed Hilda kunde äta några... Satt ute och njöt i en något behagligare kvällssol. Men i horisonten kunde man ana att ett regnväder var i antågande.
Pearl Seaways
Här går Pearl Seaways förbi med regntunga moln på himlen.
-

Hur sorterar ni era räkskal??
-
Beslutade att ta det säkra före det osäkra och flytta inomhus. Har dock inte regnat ännu...
//Y säger natti natti

LördagsBajken

"LördagsBajken" blev bra, massor uppför. Vi la fokus på detta idag och har gjort så en tid, känns som att det börjar ge resultat för numera går det fortare uppför. Det är otroligt vad man kan vaska fram höjdmeter och stigningar här i kullabyggden om man bara planerar sin rutt lite!
Cykeltröjor på vädring
Såhär ser det ut i trädgården nu, det var svettocykling idag!
-
Jag har väl ingen skam i kroppen eftersom att jag vek ner mig när Y tyckte att skulle flasha min cykelbränna här på bloggen. Gjorde den fatala missen att sjunka ner i en solstol när vi kom hem, totalt utmattad klädd i svarta cykelbyxor utan något att dricka. Jo förresten, kaffe! NOT GOOD...
-
Utlagd under protest...
-
Andra är väl inte heller så kloka, Y steker bort sin cykelbränna i horisontalläge. Inte alls varmt, nej nej och kaffe på det.
Det är obehagligt lä på vårt soldäck.
-
Nu ska vi straffa oss genom att äta räkor i gasset.
HaDe,
//Nilsson

Hur är det möjligt?

CUBE :)
Så här ser vår kub ut efter ett antal års jobbande - jag har gett upp!
-
Såg den lille killen på Talang (?) som löste kuben med förbundna ögon osv... Jag har aldrig löst den och kommer nog aldrig att göra det heller. Man kan väl läsa sig till något system man ska använda för att fixa det, men oavsett det så blir jag grymt imponerad!
//Y

Gasen i botten...

Damcykelsittställning, nej. GoPro vidvinkel, JA!
Vet inte hur bra det är egentligen, men vad gör man när tiden tryter efter arbetet. Vi var hemma ganska sent båda två så det fanns bara tid för ca 1 timme träning. Hann med en lång brant uppförsbacke, stod upp och gav järnet i den. Väl uppe var också pulsen efter det, tog det lite lugnare några minuter och sedan in i skogen. Vände tillbaks vid vaktstugan och forsade hem i medvinden, najs!
//Nilsson

Happy Friday!

Så har vi nu rotat i arkiven och plockat fram denna lilla konversation. Ibland spelar det ingen roll hur stor och mäktig man är...
-

Conversation between two big boats...

This is the transcript of an ACTUAL radio conversation between Canadian authorities and a US naval ship off the coast of Newfoundland in October, 1995. Radio conversation was released by the Chief of Naval Operations 10-10-95.

Americans: Please divert your course 15 degrees to the North to avoid a collision.
Canadians: Recommend you divert YOUR course 15 degrees to the South to avoid a collision.
Americans: This is the Captain of a US Navy ship. I say again, divert YOUR course.
Canadians: No. I say again, you divert YOUR course.
Americans: THIS IS THE AIRCRAFT CARRIER USS LINCOLN, THE SECOND LARGEST SHIP IN THE UNITED STATES' ATLANTIC FLEET. WE ARE ACCOMPANIED BY THREE DESTROYERS, THREE CRUISERS AND NUMEROUS SUPPORT VESSELS. I DEMAND THAT YOU CHANGE YOUR COURSE 15 DEGREES NORTH, THAT'S ONE FIVE DEGREES NORTH, OR COUNTER-MEASURES WILL BE UNDERTAKEN TO ENSURE THE SAFETY OF THIS SHIP.
Canadians: This is a lighthouse. Your call...

-

God fredag mitt herrskap

//Y&A


Snilleblixt? Nä jag googlade!

För er som hängt med lite så vet ni om att jag haft problem med att få ut full HD (1080p) på filmerna vi klippt ihop. Man är ju både ny på att fixa med film och dessutom relativ nybörjare på Mac. Har producerat videosnuttarna i iMovie, innan allt är ihopklippt är det mycket hög kvalitet. Efteråt har det ju varit en annan sak, bara kommit ut i 720p. Sådant retar "gallfeber" på mig men nu fattade jag!!
-
Som alltid så är det den som sitter i förarsätet det är fel på (framför datorn), inte datorn eller programmen. iMovie 09 som finns i denna burken klarar som högst av att skicka ut 720p, man måste gå via Quicktime i iMovie, göra vissa inställningar och sedan skapa filmen. Först då kan man få ut sina 1080p ur iMovie.
-
Här har ni länken som förklarar allt http://www.maciverse.com/export-hd-video-from-imovie-09.html
Glad och nöjd
//Nilsson

Dagen idag

  • Iväg till jobb 06.10
  • Hem i bastubil kl 16.30
  • Kaffeavnjutning inne i värmen en stund
  • Ur kläderna och i bikinin
  • Ut i värmen på på trädäcket
  • Började om på en bok jag började läsa förra sommaren, hade väl kommit drygt halvvägs då, har för mig att den var bra så långt...
  • Slumrade till
  • Vakande och hasade mig in
  • Vispade ihop en ugnspannkaka
  • Med gemensamma krafter och jordgubbssylt åts den upp
Som ni förstår ingen träning idag - för varmt å fuktigt! Enligt danska radarn ser det ut att dyka upp ett rejält åskväder under natten. Hoppas det hittar hit!
//Y

Trans Germany

TRANS GERMANY

Nu har man trampat färdigt detta etapplopp, Trans Germany är som en "lillebror" till Trans Alp. Kollade lite på banprofilen och det vete fanken om det är snällare, bara lite kortare.

Kolla här bara:
-


CRAFT BIKE TRANS GERMANY 2011 powered by NISSAN

8463 Altitude und 323,90 Kilometer



Stage 1: Sonthofen Wonnemar - Pfronten
Stage 2: Pfronten - Lermoos
Stage 3: Lermoos - Garmisch Partenkirchen
Stage 4: Garmisch Partenkirchen - Achensee Maurach
68,24 km -
78,17 km -
83,40 km -
94,12 km -

2557 hm
2298 hm
1881 hm
1727 hm

Ganska många höjdmeter tycker jag, känns i benen bara av att läsa om det.
Känner en kille från byggden som varit med i år och det ska bli spännande att höra hur det var, det går ju faktiskt nästa år igen (syft, syft)...

-
//Nilsson


"Gainoglass"?

Provade på att experimentera lite i helgen... med facit i hand kan jag konstatera - Gainoglass är ingen höjdare.
(frös in en Gainomax)

Snart är vi inne i mitten av denna vecka, gött med kortvecka igen :) Är ganska trött idag efter den gånga natten som var oliiidligt varm, sov inte många timmar. Och imorgon börjar jag jobb kl 6.30... Får väl göra som imorse och hoppa i sundet för att vakna till ordentligt.
//Y

Vad gjorde du i natt?

Vi var vakna. 100 grader varmt inomhus och åska utomhus...

//Y&A

4 utarbetade ben får mat

En kanongod avslutning på en underbar helg!
-
Lyxade till det genom att äta en smarrig restaurangad måltid som avrundning på dessa härliga dagar. Nu sitter vi med sammanlagt fyra uttröttade ben med snygg cykelbränna och njuter av de sista ljumma vindarna innan det är dags att gå in och slockna.
//Y

Snudd på för varmt

Sådär ja, då har man dragit ur benen och kan vila med gott samvete ett par dagar den kommande veckan. Medvind hade vi ut till berget, det blev nära på för varmt när vinden stod nästan stilla runt oss trots dom 30 km/h vi höll. Körde upp till fyren och fyllde på vattenflaskorna sedan tog vi av för en sväng ner om Ransvik. Man cyklar förbi en skylt som varnar för 19% lutning, men det är definitivt en snyggt avrundad snitt-siffra. Bitvis ligger den en bra bit över 30%.Tur att den inte är så lång, ca 500 meter.
Ransvik Kullaberg
Hit ner cyklar man inte ostraffat, man ska upp också!!
Bra intervallträning om man så vill.
-
Cyklade sedan en för oss välkänd runda i skogen. Det var riktigt skönt med skuggan i skogen och benen kändes förvånansvärt pigga!
Rullade sen ner till hamnen för den obligatoriska koppen. Idag ska ni få slippa se Andreas på bild med kaffet i näven, istället blir det en glassbild:
Nu var det inte kö till mjukglassen!


//Y&A

Flaggdag idag

Idag åt vi frukost i skuggan på verandan, sen la vi upp benen på räcket och tittade på "Plåtis" svenska flagga medan vi sörplade i oss kaffet.
Nu ska vi cykla - Hej på ett tag!
//Y&A

Vad hittar man i en vuxen mans bil?

-
Ja, jag vet inte vad ni har för erfarenheter på ämnet, men i Andreas bil finns att hitta: Tom och Jerry-kex. Vem köper Tom och Jerry-kex för att ha å knapra på under färden?? Knasboll!

Vi har haft en riktigt skön och välförtjänt vilodag idag. Bilade iväg för att köpa mjukglass, men det blev inget med det. Glassmaskinen kunde bara göra sex glassar åt gången sen behövde den vila - vi pallade inte vänta utan köpte kulglass istället.
//Y

Bortglömd råfakta

-
På grund av alla otäckheter under gårdagens runda glömde jag bort att skriva något om hur långt och högt vi cyklade. Här kommer så lite fakta om turen:
  • Sträcka: 46,41 km
  • Höjdmeter: 840 m
  • Flugtäthet /m3: medel 200st, max 1000st
  • Temperatur: max 33 grader
  • Cykelbart underlag: 90% (fick gå med cykeln på axeln en bit genom skogen i ett j-la träsk)
  • Ranelidfaktor: 100% vid målgång
  • Pulshöjande faktorer: Ranelid, obehagliga platser, väldigt hög fart på för löst underlag i snäv kurva
Allt som allt var det en kul tur som vi ska se till att cykla snart igen, men då kör jag heller en omväg än genom vissa skrämsliga områden.
Idag ska vi bara ta det piano och kanske tillochmed leta reda på ett par mjukglassar :)
//Y

Vi mötte Poeternas poet

Fokusera nu inte på fånen i Cubekläder utan kolla lite till höger om honom...
Ranelid!
...vem sitter där om inte the eviga solbränna him self och "self-faschioning"
Björn Ranelid
-
Ja, visst är det sant - vi träffade verkligen Ranelid med fru och hund vid "Rasta" på Hallandsåsen! De bytte bord tre gånger och vid ett tillfälle satt de tillochmed vid vårt bord. En dam i någon sorts pyjamasliknande, långrandig byxdress kom fram och frågade om det var ledigt bredvid oss och snopna blev vi när maken visade sig vara Björn Ranelid. Kunde ju inte ta en bild när han satt bredvid Andreas, så det fick bli bakifrån vid bord tre.
-
Nu över till vår cykling:
Vi parkerade vid Rasta och trampade iväg in i skogen. Vi letade oss ner mot Rössjön och Västersjön. Det kändes som att det var väldigt mycket nerför, men man kunde inte riktigt njuta i fulla drag av det eftersom det så småningom skulle vända och bli lika mycket uppför!
Snoggarp
Lustiga små bynamn hittar man ibland

A på språng
Han ska då alltid göra sig till...!

kartläsare
Y navigatör för dagen
-
Vi stannade till vid Västersjön för att proviantera och när vi ska ge oss av tittar Y upp och ser detta i trädet:
Blair Witch...
Lite Blair Witch-känsla över det hela

I flera träd hängde olika symboler, förmodligen bara några ungar som haft kul men det gav ändå en lite kuslig känsla. Efter fikastopp började vi leta oss uppåt igen.
Vi tog av in på en liten skogsväg som blev smalare och smalare och tillslut bara var som en rådjursstig. Efter ett par hundra meter kom vi till en riktigt obehaglig plats. En plats om verkligen inte några ungar haft kul på. En svart rundel på marken som såg ut att vara eldad, en jättestor blåslampa upphängd i ett träd, en stor plastdunk fastgjord med ett rep i en rot på marken och det konstigaste av allt ett par mörkerkikare fastkilade med en skruvmejsel på en svart avbruten trädstam. Det kändes inte som en plats vi ville stanna länge på.
Vi fortsatte längre in i skogen och efter ett tag blev den tät av små buskiga träd, stigen jättesmal och träden hängde över stigen så man fick gå famåtlutad. Märkligt här var att träden var ihopflätade som en portal över stigen. Vi vände tillbaka och tog en annan väg och kom tillslut fram till en större stig.
På grund av detta snittade vi ca 40km/h sista milen tillbaka till bilen - oavsett med-eller motlut! Väl vid parkeringen träffade vi på två trevliga danskar som hade cyklat Diligensvägen upp och ner åtta gånger. Och dagens höjdpunkt var såklart Ranelid!
//Y&A

Hemma igen

Gjorde ett kort stopp vid Västersjön.
-
Nu är vi hemma igen efter en kul och backig dag på Hallandsåsen. Nu ska jag vila benen, så det kommer en rapport med ett gäng bilder senare ikväll när solen gått ner typ. Den kommer att innefatta en kändis och tillhörande bildbevis... En person som många haft åsikter om på HappyMTB, dock ingen happyit (skulle inte tro det)...
På återseende
//Y&A

Cyklarna på taket, nu sticker vi

Vaknade, körde nercabbat till bageriet för färska bullar, A slängde upp cyklarna på taket, käkade gröt, gjorde något som skulle föreställa en smoothie - gott, kaffe & frallor, nu blir det avfärd mot åsen.
-
Vi hörs och ses!
//Y

Så fick hon sina däck tillslut...

Ibland så finns det man söker närmre än man anar...
-
....hittade två styck Race King supersonic 2.2 hos den lokala cyklehandlar'n. Fick rota runt lite bland andra däck på hyllan och längst bak stod de! Något dyrare än om jag hade beställt på internetet, men men jag fick dom ju i handen direkt  - I like!
-
Imorgon ska Andreas dra med mig till Hallandsåsen och plåga mig i uppförsbackar. Jag ska minsann visa honom, tänker inte ge mig, kommer att kämpa mig blå för att inte hamna på efterkälken. Motlut - I like!
Denna kvällen bjöd på ytterligare en i raden av Paolopastamåltider, sida 59 i boken :) - I like!
//Y

Happy Friday!

Höll nästan på att glömma att det är fredag idag!
Har varit kludd med blogg.se ett tag men här kommer i alla fall en Happy Friday som vi haft med på tv4 nyhetsmorgon, där Steffo tyckte den var jättekul :)
//Y

Känns i benen



Idag är man lite gött stel i hela kroppen. Det blev en mycket bättre tur än vad vi hade tänkt oss, lyckades hitta massor av singeltrack istället för asfalt tillbaka från Sibirien. Det känns i kroppen att man inte bara satt och nötte asfalt. Nu gäller det att ladda om benen inför lördag och hallandsåsen!

Pasta ikväll igen eller ska man sparka igång grillen, det är frågan.
//Nilsson

71,54 km MTB

Tja, tillbaka i bloggsoffan!
Det blev totalt 71,54 km cykling på asfalt, grusväg, traktorspår och stig. En kanonfin runda! Vinden vände när vi skulle hemåt efter Mölle så vi fick medvind - när hände det sist!?
-
Så här åkte vi:
-
Allt gick fint förutom att vi inte fick med oss tillräckligt med mat/energi. Jag dog en aning i backarna från Arild upp till Håkull, repade mig snabbt i nerförsbackarna och inte minst när vi tog en fika i Mölle hamn.
-
fikapaus i Kronoskogen
Här avnjutes en lingongrova med ost och skinka - satt som en smäck!
-
'
Andreas pinnar på med sina plockepinn-ben (som han själv kallar dom)
-
Möllekaffe, kaffe i Mölle

//Y

Morgondagens runda mm.

Nu har vi lagt upp morgondagens cykelrutt, det blir avfärd från självaste hemmet och mot Ängelholm, en eller ett par svängar i Sibirien och tillbaka igen. Tror att det blir i alla fall 6 mil.

Fick ett infall att jag skulle hinna köpa en uppsättning nya däck nu till helgen. Ringde till en cykelbutik för att kolla om de hade några Race King Supersonic hemma. Det hade dom inte, men han som jag pratade med var helt säker på att de hade haft supersonic-däck förra året !!? Kunnig personal är AochO. Han verkade allmänt förvirrad, visste inte ens att många olika Conti-däck tillverkas i supersonicvariant. Nåja, jag får väl ta och beställa på nätet som vanligt, för det brukar ju gå helt smärtfritt... eller hur...
-
Nu lär jag gå och hämta glass :)
//Y

Ledigt imorgon-ingen vila

För dom som har haft möjlighet att ta en klämdag väntar en ledighet på 5 dagar. Oavsett långledigt eller ej blir det nog gött väder med relativt svaga vindar!

För vår del är det tänkt att vi ska hinna med en hel del träning under helgen och torsdagen. Vi tänker bla satsa på ett riktigt långdistanspass i det goa vädret som väntar, kanske på Hallandsåsen. Har varit där tidigare och där finns hur mycket stigar och ringlande skogsvägar som helst. Även uppförsbackarna är talrika och långa!
En av många skogsvägar på åsen, stigar viker av lite "varstans"
-
Med tanke på ovan nämnda  blir det pasta ikväll!
//Nilsson

RSS 2.0