Gott Nytt År!

krossen och kapen
Här ser ni en närbild på krossen och kapen. Alla kanske inte reflekterat över att hummerns två klor faktiskt skiljer sig åt och fyller olika funktion. Hur som haver, dessa ska iallafall ätas upp senare ikväll!
Hoppas ni alla får en riktigt mysig nyårsafton med god mat och gott att dricka!
//Y & A

Det var tider det!

Började klä mig för att ge mig ut och springa och fick en skymt av mig själv i spegeln. Hade bara kommit till topp och underställsbyxor och jag tyckte att det var värt en bild - rosa och mintgrönt, kan det bli snyggare?! Riktig 80-talskänsla, fattas bara benvärmare och pannband!
(Shit vad stökigt vi har det och spegeln är nog inte putsad sen 80-talet...)

-
Vidare vill jag bara säga att jag är trött på att höra folk gnälla och klaga över att det är vinter. Här i Skåne har vi ju inte alltid turen att få en riktig vinter, oftast är det bara grått och regnigt och blåsigt. När solen skiner och snön gnistrar blir jag nästan arg när man själv säger "Vilken härlig dag!" och får till svar "Nä usch, jag gillar sommaren bättre." Det är ju faktiskt så att vi inte har sommar året om i Sverige, så flytta härifrån då om det inte passar!
Tack för ordet,
//Y

Eleganten

Moi Edsbynskidor
Skidtur på lånade skidor, inte senaste modell men verkligen "in mint condition" :)
-
Tog en sväng i skidspåret idag. Det har gått många år sedan jag stod på ett par skidor och förmodligen ännu fler år sedan skidorna jag fick tag på var ute i snön!  Gott väder och gott före var det i alla fall. Blev ingen långtur direkt så jag bestämde mig för att köra ett pass löpning också.
-
Bläddrade igenom den lilla boken om Yak Attack som Andreas köpte igår och döm om min förvåning när vi äntligen får veta vem "Eleganten ifrån vidderna" i Eddies sång egentligen är!
//Y

Kaffe på Everest - eller snarare hemma i soffan...

YAK ATTACK
och jag som tyckte CykelVasan var bra gjort...
-
Vad passar bättre än att trycka ner sig i en soffa eller en fåtölj med en film efter jobb i mellandagarna?
Innan jag körde hem idag rullade jag in om en 7 Eleven och fick löst ut en kopia av Martin och Andreas äventyr på Everest i mars i år.
Det obligatoriska tillbehöret fixades givetvis innan vi började kolla, en kanna kaffe såklart.
Schysst film måste jag säga. Blev avundsjuk DIREKT!
Såg ut att vara riktigt fin cykling, åtminstone bitvis. Herrarna två fick bära sina cyklar en del och det är ju mindre roligt vet vi ju. (har en del övning på det tyvärr)
Måste ha varit en helt fantastiskt upplevelse och dom verkar ha gjort det på rätt sätt, dvs inte bara tävlat helt blinda för allt som händer omkring utan försökt att uppleva lite på vägen.
Fotografen, jag säger bara: Vilken kille, han var före, efter, under och över. Helt enkelt överallt...
Typiskt, nu blev man riktigt sugen och det är bara december. Bara att gå ner i källaren och nöta på och drömma sig fram ett par månader... (Grrr)
//Nilsson

Energi och apati

Började jobba 6.30 i morse, inte det lättaste att komma upp kl. fem på morgonen efter några lata juldagar. Det första jag tog itu med på jobbet var att hälla ut ett halvfullt mjölkpaket med utgångsdatum 2 dec - riktigt äckligt!
Eftersom jag började så tidigt har hunnit med lite reashopping och ordinarieprisshopping och ett joggingpass efter jobb. Tog en bild när jag kommit hem, men det syns inte riktigt hur röda mina kinder var efter språngmarschen..
-
efter jogg
-
Det var tänkt att Jon skulle komma över och provköra vår trainer idag men han har pajjat ryggen så det får bli en annan gång. Andreas hade sopat golvet i källaren och fixat och grejjat så där var fint, men det hela slutade med att han fick cykla själv. Ett tufft pass med i stort sett bara uppför - svettigt! Nu sitter han i soffan helt apatisk efter 50 min med i snitt 8% lutning uppför.
-
Här kommer en dagsfärsk, klickbar bild på The Summit, vackert!
-
the summit 27 dec
//Y

Jul x 2

Då var det dags att jobba bort julmaten! Andreas kämpar på med trainern och jag tänkte testa en julkapp. Vi fick varsin pilatesboll av Pernilla och hon ska komma hit och ge oss lite instruktioner nån dag, men så länge tänkte jag prova på egen hand. Bara att pumpa upp den var ju jobbigt!
-
A på väg mot Evertsberg
-
För övrigt har julen varit jättemysig. Har haft förmånen att få fira två gånger. Först julafton såklart, sen juldagen på engelskt vis med kalkon och christmas pudding. Tusen tack Jon och Pernilla för allt!
//Y

Grann Gran

Andreas har nu spenderat en tid med att leta julgransfot - både inne och ute... Tillslut hittade han den under Hilda i "mellanrummet" i källaren. Nu har vi granen på plats och vi väntar på att den ska veckla ut sig så vi kan börja klä den och se om den får plats överhuvudtaget!
Har flängt runt halva dan och fixat det sista inför imorgon. Det gick faktiskt smärtfritt, allt jag hade skrivit på listan fick jag tag i på första försöket! Förutom Danielsson & Stenmarcks kit med film och magasin om YakAttack, det ska ju finnas ute nu på Pressbyrån och 7-Eleven. Hade tänkt köpa det till oss själva men det verkar vara svårt att få tag på... får leta vidare.
Nu har den slagit ut!
//Y

Dan före dan

Jag brukar försöka att ta ledigt dan före dan, tycker det är skönt att ha en dag att fixa färdigt allt och hinna varva ner och komma i rätt stämning inför julafton. Har några klappar kvar att ordna... Har gjort en lista i datorn på allt som ska handlas och swosch så har jag listan i luren också, såklart! Teknikens underbara värld!
I kväll ska vi ta in granen och plocka fram tomtar och dricka glögg och slå in paket och tillverka några marsipangrisar. Fick inte tag på någon vanlig glögg så det fick bli en vit, smakar gott men jag måste ju säga att det inte ser så smakligt ut med russin i vit glögg...
Om det blir någon tid över ikväll tror jag att vi ska titta på Serendipity med John Cusack och Kate Beckinsale, den börjar och slutar iallafall lite juligt :)

Ha en mysig lillejulafton, det ska jag!
//Y

Efterlängtat svar

Har tidigare skrivit om att jag väntar på ny cykel. Har svårt att bara gå och köpa en hoj nånstans eftersom jag är rätt så kort och det är nästan omöjligt att få tag på små cyklar med bra utrustning. Därför har jag beställt en 14" Cube som ska fixas till med bättre komponenter. Enligt butiken skulle cykeln börja tillverkas v. 46 eller 47 och jag har gått och undrat vart den blivit av eftersom jag inte hört ett knyst från dom och nu är det ju vecka 51. Mailade till Tcm och idag fick jag svar! Tillverkningen är försenad och som det ser ut nu får jag cykeln i januari. OCH så här skrev Stoffe: "som kompensation för förseningen har jag lyckats se till att det blir en uppgradering av vevpartiet så du får fina kolfibervevar som matchar cykeln".

För er som inte hängt med i bloggen tidigare så kommer här en bild på cykeln. Snygg va!

//Y

Ställen att inte längta tillbaka till - Ojmjakon

Idag är det kallt i Skåne! Men man ska INTE klaga!! Det kan ju vara värre:
-

Observationer

Klart och uppehållsväder-58 °C
W 1 m/s
Klart och uppehållsväder
Känns som: -58°
Lufttryck: 1054.4 hPa
Daggpunkt: -62°
Fuktighet: 62%
Sikt: 20 km
Observations tid 22/12 05:00
Observationsstation Ojmjakon
Senaste observationer, Ojmjakon >
-

sjutton också!
Här kan ni inte bara utläsa att det är blygsamma 17 minusgrader, han lyssnar på radio p4 också...
-
Dagens goda gärning: fixade en kopp kaffe till en frusen julgransförsäljare, tror att det var riktigt uppskattat. Han står där varje år och huttrar och sliter för att alla ska få en fin gran till jul, själv hade han inte ens fått i sig förmiddagskaffet när vi kom klockan halv fem på eftermiddagen.
Oceanen
På väg över Oceanen - ja, vägen heter faktiskt så.

//Y

Snowjoggers

Snowjogging
Idag tog vi bilen ut till Mölle och Andreas var överlycklig över att få komma ut en sväng och se nått annat än Charlie och Alan Harper. På vägen hem släppte Andreas av mig mitt bland kohagarna och jag fick jobba mig hemåt ensam genom snön. Det blev en tur på 45 minuter. I början var det bitvis knädjupt med snö, överst ett tjockt lager puder sen skare som jag klev igenom och ner i mer lös snö. Det var nästan omöjligt att springa i, men efter ungefär två kilometer blev det bättre. Såg att det var fina skidspår längs en stor del av vägen och hade jag bara haft ett par skidor skulle det varit ett bättre alternativ att ta sig fram på!  Har inte sprungit mycket på vintern tidigare men jag måste säga att jag gillar det jättemycket!
Här är en bild på vår vackra solnedgång igår:
Gårdagens kvällshimmel
//Y

Who is this VOD KAnockers?

Sååå jaaa,
Nu mår jag mycket bättre, fortfarande kass i halsen och hostar en del men febern är borta!
-
Det värsta med att vara sjuk är att jag måste tvinga mig att inte göra något, om jag inte stålsätter mig så är jag uppe och ränner runt. Att bara "sitta på ryggen" har jag mycket svårt för och behöver därför något som distraherar mig.
-
Hittade en toppenlösning förutom att skratt utlöser hostattacker så var detta det bästa tänkbara. Fick mig att trycka till soffdynorna ordentligt...
TWO AND A HALF MEN
Denna serien är så otroligt rolig, mysig och förtvivlat träffande ibland men oftast får den tittarn att känna sig helt normal. Vem skulle tex säga såhär om sin brorson:
He´s not a child, he´s a "gasy dwarf"
-
Efter 10 cdskivor eller ca 16 timmars TWO AND A HALF tittande sitter jag här nu och mår mycket bättre. Trist bara att jag inte hann med att se dom två sista, eller?
//Nilsson

Frostigt

frostigt
-
Nu är snön tillbaka igen och det ser lovande ut för en vit jul här i Skåne :) Igår var det underbart vackert, alla träden var helt vita av rimfrost och solnedgången över sundet var otrolig.
Så här långt idag har jag hunnit med att starta en brasa, avnjuta helgfrukost, skotta lite snö och försökt att mata småfåglarna. Slängde ut lite gamla brödbitar och nu har vi gården full av fiskmåsar och kajor. Olsson och Hilda är iallafall nöjda med det, sitter och spanar ut genom fönstren!
Nu slökolllar vi på störtlopp och jag ska slå in några julklappar.
Ha en skön lördag!
//Y

Måste sluta "rulla" så ofta

Hej på er, Det var längesedan jag tog i spakarna på bloggen, så jag tänkte göra ett försök.
-
Just nu är det vinter och mörkt, skulle egentligen vara ganska lätt att bara deppa ihop, men ÅååNäää. Icke, om inte allt för många dagar börjar det bli ljusare igen. Hösten och vintern fram till idag har gått riktigt fort tycker åtminstone jag. Nu återstår bara att trampa på med cykeln på trainern två månader till eller så.
Kanske är det jag som blivit helknas men jag tycker att det är roligt och motiverande att nöta trainerdäck!
På tal om ställen att längta till...
-
Jag kör just nu varv två på förkylningsspåret. Man ska ju inte klaga, det finns väl värre saker men det är ju inte kul för det. När senaste numret av Cykeltidningen Kadens kom, köpte jag den och bara placerade den i soffbordet. Såg att det skulle dröja länge till nästa nummer, och tänkte att det kommer bättre tillfällen att läsa den. Det gjorde det! Idag är jag riktigt glad att jag sparade den.
-
Jag har ju varit lika risig som vädret utanför en tid, detta har gjort att jag inte kunnat träna på ett tag. Inte för att jag tränar ute såhär års, det är inget för mig. Mina lungor säger ifrån direkt. Har istället försökt öka min styrka generellt. Känner att det kommer hjälpa enormt mycket för att prestera bättre på mountainbiken till våren och sommaren.
Dessutom spenderas ganska mycket ledig tid på trainern nere i källaren. Ibland undrar jag om jag rullar den för ofta och kör för hårt, jag blir kraslig/förkyld efter en tids tränande och "trainande". Jag ska försöka ta det lite lugnare och se om det går bättre. Kanske om man inte öser på varenda dag att det blir bättre. Tycker det är svårt att hejda mig dock, det är ju skitkul och man blir bättre och bättre.
//Nilsson

Vecka tre

Började ju om med 100 push ups och nu har jag kommit till vecka tre. Måste säga att den veckan är skitjobbig! Det går ju inte! Jag orkar inte göra alla armhävningara i sista intervallen, så jag får väl fortsätta med vecka tre nästa vecka också - får gå om en klass. Det hände faktiskt nånting automagiskt igår: jag var på jobb och skrev in en handlelista i anteckningar i mobilen och vips så hamnade den också i min dator därhemma! Vet om att telefonen och datorn är synkroniserade på något vis, men ändå. Jag valde inte att skicka anteckningen det bara hände av sig själv... Bra att veta så man inte skriver in julkappsidéer till A tex. Ha en vintrig dag och kör försiktigt! //Y

Ställen att längta tillbaka till, del 2

Cypern
Tänk om man bara kunde beama sig tillbaka hit!!
-
Har inget emot vintern egentligen, men detta är ju svårslaget! I morgon väntar massor med snö och blåst, huu! Men det vilar alltid något magiskt över katastrofväder... och slipper man gå utomhus så är det ju helt ok!
//Y

Automagiskt

Varje dag man lär sig något nytt är en bra dag! Idag snubblade jag över ett nytt ord som faktiskt är riktigt bra och användbart i många situationer: automagiskt. Ni vet; när saker bara händer av sig själv och man har inte riktigt fattat hur det gått till, problem som löser sig utan att man egentligen inte vet hur eller varför. Detta brukar av någon anledning ofta inträffa vid olika typer av datorarbete har jag fått erfara.
Har själv en benägenhet att tillverka nya ord ofrivilligt, t.ex. slom (slut och tom) och småglar (småfåglar). Tycker själv att dessa två är mycket användbara och de är exempel på ord som slinker ur en när man försöker prata för fort.
Annars händer inte så mycket, tränar, jobbar och börjar komma in i hela julstressen...
-
Något som är automagiskt är ju svårt att hitta på bild, så här är istället en bild på något jag längtar tillbaka till:
CykelVasan 2010
Sommar, cykeltävling och fortfarande hög på Enervit vid målgången!

//Y

Resultat från dagens CX-tävling i Åstorp

Klass Herrar Prestige

1 EDIN Fredrik Cykloteket Racing Team 57:51,5

2 LINDGREN Emil Alingsås CK  +0:20,7

3 WESTERGREN Jens Falu CK +3:36,8

 

Klass Damer Prestige

1 ERLANDSSON Åsa Varbergs MTB 44:49,1

2 AUNE Karin Örebrocyklisterna +2:11,0

3 EDVARDSSON Angelica Cykloteket Racing Team +2:56,4

 

Väl hemma blev det en värmande kopp kaffe!

Tro nu inte att det är bandage jag har på huvudet :)

//Y


CX-cupen i Åstorp

cx-cupen i Åstorp
Emil Lindgren och Jens Westergren in action!
-
Idag bar det av till Åstorp för att kika på cykelcross-tävling. Riktigt blöt och lerig var banan och efter ett par varv så även cyklisterna. 100% luftfuktighet och vind gjorde att det blev rätt kallt, så vi stannade inte för att se målgången. Såg några vågade typer som cyklade i bara ben... brrr! När vi gav oss av ledde Åsa Erlandsson stort, antar att hon gick i mål som vinnare i damklassen. I herrklassen var det lite tätare i ledningen. Får ta reda på hur det hela avlöpte..
Passade på att ta några bilder innan fingrarna frusit ihjäl:
cx-cupen i Åstorp cx-cupen i Åstorp cx-cupen i Åstorp
cx-cupen i Åstorp cx-cupen i Åstorp
cx-cupen i Åstorp cx-cupen i Åstorp cx-cupen i Åstorp
//Y & A

Alfred Nobel med flimmer

Hej på er,
Efter jobb idag gav jag mig ut på TVjakt, vår tungburk har börjat flimra. Har länge brottats med om man ska köpa ny tv bara för att ha en modernare eller behålla den gamla tjocka tills den pajar. Man kanske kan kalla mig bakåtsträvare. Tyckte iaf att det var dags idag eftersom det är Nobelbankett och hela "middevippen". Kunde ju vara kul att inviga en ny platt fungerande TV till en högtid som denna...
Upp bland alla elektronik/lullulfirmor, en Sony hade jag bestämt att det skulle bli. Pengar på fickan hade jag också!
Tror ni det blev något? Nej såklart inte, av alla modeller man frågade om fanns självklart inga på lager.
Orkar faktiskt inte ens beskriva hur bökiga alla dessa företag är (tror ni redan vet). Såg många före mig i köerna, som såhär års är rätt långa och ringlar sig genom butikerna, bara beställa och ta på avbetalning. Dock fanns inte service för en vanlig människa redo att betala för en vara och sedan gå därifrån...
Jaja, nu sitter vi här uppklädda och fina och kör Nobel på 62 kilo televisionsapparat och det går ju bra det med trots lite flimmer.
//Nilsson

Det närmar sig

GoPro katalog mm...
Våra julklappskataloger
-
Ja, nu börjar det så smått bli dags att tänka på det här med julklappar. I de häringa katalogerna kan man nog hitta nåt man önskar sig. Jag vet iallafall att Andreas går och sucktar efter en GoPro-kamera... Har inte köpt en enda klapp ännu, som vanligt kommer jag vara ute i sista minuten. Men jag har spånat lite så det kommer säkert gå smärtfritt!
Nu har vi äntligen båda våra bilar tillbaka efter diverse lagningar, det betyder att jag inte längre behöver lifta till jobb:) A kör Audi och jag har fått tillbaka XTR-maskinen! Cool!
Apropå cykelutrustning; undrar verkligen vart min nya cykel tagit vägen...
Nu ska jag plocka ut kvällsmaten ur ugnen,
Have it!
//Y

Tillfälligt avbrott

Time Capsule
Hade tänkt göra ett blogginlägg tidigare men vi har varit utan internetuppkoppling hela kvällen. A hade köpt en Time Capsule som låg och väntade på köksbordet när jag kom hem efter jobb. Kanonbra! Bara att packa upp och koppla in. NOT! Ganska exakt 4 och en halv timme senare funkar allt perfekt. Helt plötsligt hade A bara fixat det, har ingen aning om vad han gjorde (vet inte om han själv vet, men han ser stolt ut!).
//Y

Morning

Igår var jag ute på årets skönaste och mysigaset joggingtur. Det gick inte att springa så fort eftersom det var lite förrädiskt halt, men förutom det var allt perfekt. Nollgradigt, ymnigt snöfall och ingen vind. Tog på mina cykelhandskar jag fick i födelsedagspresent och "snortorken" funkar lika bra vid jogging som vid cykling :) I övrigt såg jag ut som en levande reklampelare för Craft... Handlar man träningskläder på de stor kedjorna är det nästan bara det märket man hittar. Det är nog inget fel i det, bra kläder, men det kunde ju vara kul med nånting annat också. Det enda som inte var av märket Craft var mina fina, sköna skor! Måste nog tyvärr säga att det är dags för dom att gå i pension...
välanvända joggingskor
Kanske blir det en tur idag också, verkar som att det är töväder.
Ha en bra måndag!
//Y

Söndagspass

Detta känns väldigt avlägset idag när det vräker ner snö men bilden är tagen i mitten av oktober
-
Dagens träning borde varit på skidor kan jag säga. Det har snöat i stort sett hela dagen, men eftersom jag inte äger några skidor i dagsläget så fick det bli det vanliga.

Styrketräning och en timme på trainern RLV+ 3D vy med Google Earth, riktigt bra motivation. Så bra att man nära på kunde dödförklara mina ben efteråt...
Y lät sig plågas på roddmaskinen, gjorde maxtest för 100 pushups och stack ut och sprang i snön.
-
Nu ska jag bara softa och fika ner mig i soffan!
//Nilsson

Bättre sent än aldrig

Ända sedan jag fick min nya lur, för ca tre månader sen, har A tjatat på mig om att jag borde skaffa ett fodral till den för att skydda den. "Ja, jag ska" har jag retoriskt svarat. Så en dag upptäcktes en spricka i glaset på baksidan... Och NU är ett fodral inhandlat. Som man brukar säga: ska det behöva hända en olycka innan nån gör något åt situationen? Ja, tydligen! Attans också att jag ibland har så svårt för att få saker gjorda. Som tur är verkar det iaf inte vara något fel på telefonen, men det är ändå inte kul att ha ett sprucket glas.
iPhone 4 med spricka iPhone 4 med fodral
Till vänster bild på sprickan. Till höger min lur inbäddad i skyddande fodral
(Klickbara bilder)
//Y

FFF - Fika Fyren o Film

Vilken härlig eftermiddag, slutade tidigt och A kom förbi och hämtade upp mig. Tog en fika och sen stack vi hemåt. Jag fick äran att vara först på trainern och körde det pass jag inte fullföljde igår - denna gång kom jag i mål! Cyklade mot Andreas gubbe, som han dragit ner medelhastigheten på, ändå var jag några minuter långsammare. Måste helt klart se till att köra stenhårt så jag kan ge honom en match! Här uppe, vid fyren, var jag idag, detta är dock en bild från i somras som ni förstår :)
-
Efter mig hoppade A på cykeln och drog iväg en sväng genom skogen. Lite trött i kroppen är man allt nu. Vi kämpar ju på med armhävningarna också. Har börjat om på hundred push ups, eftersom vi blev sjuka. För mig blev det sammanlagt 60 st i intervaller, så efter dessa aktiviteter kommer man sova gott!
Nu ska vi varva ner i soffan med en film. Burn after reading blir det - hoppas den är bra.
//Y


Kom inte ända fram

-
Ja, här kan ni se vad jag har pysslat med idag. En heldag vid skrivbordet på jobb, har annars ett mer varierat arbete där man sällan sitter ner överhuvudtaget. Och sen en tur över berget. Jag kom nästan i mål... När det var ungefär tio minuter kvar började jag klicka runt mellan olika vyer i trainerprogrammet och då hängde sig alltihop så det blev ett lite snöpligt slut på det hela. Hade lite krafter kvar så det fick bli gammal hederlig styrketräning istället. Andreas har haft sin välförtjänta vilodag idag och servat mig med ugnspannkaka efter träningen :)
Förresten, nån mer än jag som har en topputrustad bil?! Ni som är cyklister och läser denna bloggen förstår vad jag menar.
min xtr-utrustade bil
Top of the line

//Y

Ice cold

Snö som en iPhone 4 ser det

Jobbat sent både igår och idag, lite tradigt, man hinner inte med så mycket när man kommer hem sent och det är mörkt ute. Andreas har varit flitig och tränat massor, så nu ligger jag på efterkälken... hmm...inte bra...
Var ute i kylan idag, strålande sol och gnistrande snö. Underställ och dubbla fleecetröjor åkte på - varmt och skönt!
Jag, som en iPhone 4 ser mig :)

//Y

RSS 2.0